Muğla Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların polise erişimini kolaylaştırmak adına SMS yoluyla ihbar yönteminin geliştirildiği bildirildi. Açıklamada, Emniyet Teşkilatı'nın halkın huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat çalışmaya devam ettiği, polisin suç ve suçlularla mücadelede başarılı olabilmesi için toplumun desteğini almış olmasının önem arz ettiği kaydedildi.

Vatandaşlar tarafından 155 Polis İmdat Hattı'na yapılan ihbar ve şikayetlerin polisin suçla mücadelesine büyük katkı sağladığı, gelen taleplerin önemsenerek vakit geçirilmeden yerine getirildiği belirtildi.

Muğla'da kısa mesaj yoluyla ihbar hizmetinin faaliyete geçmesiyle suç ve suçlularla mücadelede vatandaşın polise olan desteğinin daha da artacağı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"1 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımız cep telefonlarının kısa mesaj kısmına ihbar ve şikayet konusu yazıp 155'e göndermek suretiyle ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabileceklerdir. SMS faaliyete geçmesi, güvenlik hizmetlerinde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması bakımından özellikle engelli vatandaşlarımızın da polise rahatlıkla ulaşmalarını imkan sağlayan bir hizmet olacaktır."