Manisa Merkez Güzelyurt Mahallesi’nde yeni yapılan ve eğitime açılan Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri soğuk hava koşullarıyla mücadele ediyor. 24 derslikli, 4 katlı imam hatip lisesinde eğitim gören 600 öğrenci soğuktan ders yapamadıklarını öne sürerek okul bahçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı protesto etti. Bu yıl içinde eğitime başlayan okulun inşaat aşamasının devam ettiği ve ruhsat alınamadığı için kaloriferlerinin yanmadığını belirten öğrenciler, “Bitmeyen okula bizi niye getirdiniz?” diye sitem etti.

OKULUN DIŞINDA ATEŞ YAKARAK ISINDILAR

Soğuktan kurtulmaya çalışan öğrencilerin okul dışındaki inşaat alanında yaktıkları ateşle ısınmaları dikkat çekti. Dışarısının okuldan daha sıcak olduğunu söyleyen öğrenciler derslere girmek istemediklerini, hatta bazı öğrencilerin soğuktan dolayı okula gelmediğini belirtti. Öğrenciler, ’Nabi Avcı uyuma öğrencine sahip çık’, ’okul değil soğuk hava deposu’, ’soğukta eğitim istemiyoruz’ sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Okul yönetimi ise okulun ısınma probleminin çözülmesi için çalıştıklarını belirtirken, okulun ruhsatının olmaması nedeniyle doğalgaz bağlantısının yapılamadığı öğrenildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ısınma problemini çözmek için girişimlerde bulunduğu ancak ruhsat olmamasından dolayı prosedürün ilerleyemediği iddia edildi.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler adına konuşan Okul Başkanı Uğurcan Göçeden, “Okul inşaat halindeyken geldiğimiz için birçok eksikle mücadele ediyoruz. Öğretmenlerimiz derse parka ve kabanla giriyor. Birçok arkadaşımız hasta oldu. Bunun dışında ulaşım ve beslenme gibi konularda da sorun yaşıyoruz. Kimse buraya gelmek istemedi. Soğuk yüzünden herkes devamsızlık hakkını kullanıyor. Arkadaşların devamsızlığı bu kısa sürede 11 gün oldu. Okul pansiyonu merkezdeki okulda. Oradan buraya yürüyerek gidip geliyoruz” dedi.