Nazilli'ye 24 kilometre uzaklıkta bulunan Bağcıllı köyünün Kurusekiz Mahallesi'nde halkın talebi üzerine köyden ayrılarak, 'Kurusekiz ' adıyla müstakil köy kurulmasına ilişkin referanduma gidildi. Köy muhtarının girişimiyle 160 nüfuslu mahalleyi köye çevirerek hizmet gelmesi için 112 seçmenli mahallede sandık başına giden vatandaşlardan yapılan 9'u oy kullanmazken, referandumda 101 kişi Evet, 2 kişi ise hayır oyu kullandı. Yapılan müzakereler sonucu gerçekleştirilen referandum sonuçları ve değerlendirmeler neticesinde söz konusu mahallenin köy olması için son karar Aydın İl Genel Meclisine kalacak.

Dağınık köy olan Bağcıllı Muhtarlığı'na 9 kilometre uzak olmasından dolayı, başta ikamet belgesi almak gibi resmi belgeleri sağlamada sıkıntı yaşayan Kurusekiz Mahallesi sakinleri, köylere sağlanan yol, su, elektrik gibi hizmetlerden de yararlanamıyor. Mahallenin köye dönüşerek sıkıntılardan kurtulmasını hedeflediklerini ifade eden Bağcıllı Muhtarı Seycan Ekşi, "Muhtarlık olarak her ne kadar iyi çalışsak da 5 yıllık görev süremiz içerisinde 8 mahalleye hizmet veremiyoruz. Her yıl 1 mahallemize hizmet götürsek 3 mahallemize götüremiyoruz. Şuan birçok mahallemizin durumu iyi fakat Kurusekiz mahallemizin yolları kötü ve su sorunu var. Bu sorunun çözülmesi için sağ olsun Aydın milletvekillerimizin tamamının desteği var. Kendileri ile köyümüzde yaptığımız toplantılarda da bu kararı aldık. Mahallemizin köy olabilmesi için tüm şartlar yerine getirilmiş durumda."

980 nüfuslu Bağcıllı köyünün nüfusunun azalmasının sorun olmadığını dile getiren Muhtar Seycan Ekşi; "Biz köy halkına hizmet için muhtar olduk ve elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Fakat dağınık ve 8 ayrı mahalleden oluşmamızdan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Köyümüzün coğrafi yapısından dolayı ödenekte de yeterli desteği alamıyoruz. Bu nedenle de mahallemizi köy yaparak kendi yağlarında kavrulması ve hizmetlere kavuşması için çalışıyoruz. Köy olduğu taktirde yol ve su gibi sorunları çok kısa sürede çözülecektir. Bağcıllı köyü olarak sabit gelirlerimiz olmadığı için bazı sıkıntıları aşamıyoruz. En azından bu mahallemizi köy yapmayı sağlarsak büyük bir avantaj sağlamış olacağız. Aydın'ın 491'nci Nazilli'nin ise 61'nci köyünü oluşturacağız" dedi.

Ağma ve sakat birçok yaşlının da katıldığı referandumda köy muhtarı ve köyün gençlerinin yardımcı olduğu yaşlılara, Yüksek Seçim Kurulu görevlileri aracılığıyla oy kullandırıldı. 160 nüfusu bulunan Kurusekiz mahallesinde 112 seçmenden 9'u oy kullanmadı. 101 kişinin evet köy olmak istiyoruz dediği referandumda 2 kişi ise mahalle kalmak istiyoruz diyerek hayır oyu kullandı. Kurusekiz mahallesinin köy olma kararı, Vali Kerem Al'ın onayının ardından İl Genel Meclisi'ne sunulacağı belirtildi.