Denizli'de oturan iki çocuk annesi Jale Murtoğlu (37), sigara paketleri üzerinde bulunan ağzı maskeli çocuk fotoğrafının 6 yaşındaki oğlu Turgut Ö.'ye (6) olduğunu, bu fotoğrafların kendisinden izinsiz çekilerek kullanıldığını iddia ederek, bunu yapanların cezalandırılmasını, çocuğuna da hakkının verilmesini istedi. T.Ö. ile 10 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldıklarını ve o dönemde yaklaşık bir aylık olan oğlunun velayetinin kendisine verildiğini belirten anne Jale Murtoğlu, eşinden ayrıldıktan sonra geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, "Oğlum daha bir aylıkken benim haberim olmadan bir mama reklamında oynatıldı. Yine bir müzik klibinde kendisini gördüm" dedi.

Bunu eski eşi T.Ö. ve yakınlarının yaptığını ileri süren Jale Murtoğlu, "Reklam görüntü ve fotoğrafları Aydın'da İzmir'deki bir reklam firması tarafından çekildi. Reklam ajansının bu konuda bir suçu olduğuna inanmıyorum ama çocuğuma bir tek kuruş bile verilmedi" dedi.

Sigara paketlerinin üzerindeki fotoğrafı olan çocuğun kendi çocuğu olduğunu ve bunu kanıtlamaya hazır olduğunu belirten Jale Murtoğlu, "Benim böyle bir şeyden haberim dahi yok. Daha öncede bu reklam ajansı çocuğumu bazı yerlerde oynattı, onu da biliyorum. Bana hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Ayrıca ben arabalara atılarak dövüldüm. 8 ay evin içinde elektriksiz oturdum. Bu senin çocuğun değil diyerek dünyanın eziyetini yaptılar. Benim darp edildiğim doktor raporlarında var. Daha sonra yine döverek dilekçeyi geri aldırdılar" diye konuştu.

Oğlunun daha önce bir mama reklamında oynatıldığını söyleyen Jale Mutoğlu, "İzmir'deki reklam ajansı var. Onlara dahi ulaştım ama hiçbir bilgi vermiyorlar. Çocuğumun fotoğraflarını çekip reklamlarda oynattılar. Bunun da bir ücreti olması lazım. Ama bu çocuğun hiçbir şeyi yok. O dönem mama reklamında oynadı hiç değilse mama vermeleri lazım. Bir anlaşma olması lazım. Annesi benim kimle anlaşma yaptılar. Ben bunu gösteriyorum 'Bu çocuk benim' diyorum, benimle dalga geçiyorlar. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bu çocuk yetiştirme yurduna kadar düştü. Bu çocuk kullanıldıysa reklamlarda bu çocuğun hayatının değişmesi lazım. Eziyet ve rezillik çekmemesi lazım. Birileri bu çocuk sayesinde bir yerlere geldilerse bu çocuğun da hakkı var" dedi.

Küçük Turgut ise Aydın'da teyzesinin fotoğraflarını çektiğini söyledi.