İstanbul'dan gelen bir ekip tarafından Kaymakamlık önderliğinde başlatılan yıkım çalışmaları bu gün de depremin meydana geldiği 19 Mayıs tarihinden bu yana bitişiğindeki Mehmet Karamemiş isimli vatandaşın 3 katlı binasına yaslanarak ayakta kalmayı başaran ve bu yüzden de herkesin ilgi odağı haline gelen 4 Eylül Mahallesi Hamdi Özcan Sokaktaki Cemal Tanjun isimli vatandaşın binasının yıkımı ile devam edildi.

Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı yıkım çalışmaları tam üç saat sürdü. Ekipler çevredeki binalarla yoldan gelip geçen vatandaşlara zarar vermemek için yıkım çalışmalarına büyük bir itina gösterdi. Dev iş makinelerinin yardımıyla bir katı toprak altında kalan anı binanın yıkımını vatandaşlarda meraklı gözlerle izledi.

Yavaş yavaş çöken 5 katlı bina zeminde büyük bir toz bulutu oluşturdu. Binanın çökmesinin ardından deprem günü altında kalan 3 otomobil de gün yüzüne çıkmış oldu.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, yıkımına karar verilen ve tehlike oluşturan 18 binanın da en kısa sürede yıkılacağını bildirdi. Bina sahiplerine gerekli tebligatın yapıldığını ifade eden kaymakam Yüksel Ünal," Sahiplerinin rızasının alındığını, sabinin rıza göstermediği binaları da oluşturduğu tehlike nedeniyle cebren yıkacaklarını kaydetti. Kaymakam Ünal, yıkım için vatandaşlardan herhangi bir ücretin talep edilmediğini kaydetti.