Başbakan Erdoğan Kars'ta henüz yapımı tamamlanmayan İnsanlık Anıtı'nı çirkin bulmuş ve 'ucube' diye nitelemişti. Daha sonra kameraların karşısına geçen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise ''Ben de yanındaydım. Başbakan heykele ucube demedi. Heykelin çevresini kastetti'' demişti. Günay'ın bu sözleri bizzat Başbakan Erdoğan tarafından Katar'dan dönüş yolunda yalanlandı. Ve Başbakan 'heykele ucube' dediğini söyledi.

Erdoğan'ın kendi ağzıyla Günay'ı yalanlamasından sonra gözler Kültür Bakanı'na çevrildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Ben asıl şimdi merak ediyorum Kültür Bakanı ne yapacak'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ''Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin'' diyerek Kültür Bakanı'nın içinde bulunduğu durumun zorluğuna dikkat çekti.

Başbakan'ın açıklama yaptığı sırada Şam'da bulunan ve yorum yapmayan Kültür Bakanı dün akşam sessizliğini bozdu ve ''Ben ortalığı yatıştırmak istedim ama yeteri kadar başarılı olamadım galiba. Yarın (bugün) Başbakan'ın programında yanında olacağım. Konuşulacak ne varsa konuşulur'' ifadelerini kullandı.

Ve AKP'de 'yalnız' kaldığı yorumları yapılan Kültür Bakanı bugün ilk kez Başbakan'la yan yana geldi. 37 tesisin toplu açılış törenini yapmak üzere Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne giden Başbakan Erdoğan'ın yanında Ertuğrul Günay da vardı. Havalanından törenin yapılacağı alana kadar AKP otobüsünde Başbakan'ın yanında gözüken Bakan Günay, tören sırasında protokolde de Başbakan'a yakın oturdu. (Hürriyet)