Nazilli’ye bağlı Gedik Köyü’nde oturan ve okuyup meslek sahibi olmanın hayalini kuran 18 yaşındaki Yunus Astepe ile kızkardeşi 17 yaşındaki Fatma Astepe’nin hayatı, geçen 30 Eylül’deki trafik kazasıyla karardı. Gedik Köyü’ne 3 kilometre uzaklıkta bulunan evde oturan iki kardeş, her gün bu yolu Yunus Astepe’nin kullandığı motosikletle geçerek köye vardıktan sonra, servis aracıyla Nazilli'deki okullarına gidip eğitimlerini sürdürmeye çalıştı. Yine sabah saatlerinde kızkadeşiyle yola çıkan Yunus Astepe, kullandığı motosikletin kontrolünü yitirince kaza yaptı. Nazilli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yunus kaza yerinde can verdi. Nazilli Kız Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Astepe ise ağır yaralandı.

YAŞAM MÜCADELESİ BAŞLADI

Nazilli’deki bir dizi ameliyatın ardından enfeksiyon kapma durumu da bulunan Fatma Astepe, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Beynindeki hasar nedeniyle bilinci yerinde olmayan, iki bacağında da kırıklar bulunan Fatma’nın hayata tutunması için doktarlar da büyük çaba harcadı. Bir yandan yaklaşık 1.5 aydır hastanede tedavisine devam edilen Fatma’dan iyi haber gelmesini bekleyen acılı aile, öte yandan ekonomik zorlukla mücadele etmeye başladı.

'FATMAM YAŞASIN'

Bulduğu günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Hasan Astepe, 1.5 aydır hastanede kızının yanında kalması nedeniyle hiç çalışamadı. Yakınlarının topladığı bin 500 TL de, kazanın ardından ehliyetsiz ve eksik evrakları olan motosiklet kullanmak nedeniyle kesilen para cezasına gitti. Şimdi kızı için gerekli ilaçları alamayacak duruma gelen Hasan Astepe, gözyaşı döktü. Oğlunun hayatını kaybetmesinin ardından en azından kızının hayata tutunmasının kendilerini de yeniden yaşama bağlayacağını belirten baba Astepe şunları söyledi:

"Şimdi tek isteğimiz kızımızının hayatta kalması. Gereken ilaçları devlet karşılıyor ancak bazılarının ödemesi ise yapılmıyor. Bunları karşılamak çok zor. Kızımın tedavisinin ne kadar süreceği belli değil. Onun steril bir ortamda kalması gerekiyor. En azından kızımın tedavi giderleri için yardımcı olunmasını bekliyorum. Ailece perişan olduk. Ekonomik durumumuz çok kötü, artık yaşayamayacak hale geldik. Lütfen sesimiz duyulsun ve yardım edilsin. Fatmam yaşasın."