Kaza, Turgutlu İlçesi’ne bağlı Akçapınar Köyü yakınlarında bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Manisa’da oturan 23 öğrenciyi alan 42 yaşındaki Ahmet Yapmacık, yönetimindeki 45 ZB 5497 plakalı servis minibüsüyle Ahmetli İlçesi’ndeki CBÜ Meslek Yüksekokulu’na gitmek üzere yola çıktı. Akçapınar Köyü yakınlarında, Yapmacık, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve kontrolden çıkan minibüs karşı yöne geçip şarampole devrildi. Kazayı görenler sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE YAKINLARINI ARADILAR


Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bazı üniversite öğrencileri şoke oldu. Gözyaşları içinde cep telefonlarından yakınlarını arayan üniversiteliler, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Bu arada gelen ambulanslara alınan öğrencilerden Fatma Külah (20), Meltem Çalışkan (20), Murat Ümit Korkmaz (20) ve Büşra Gültaş (19) Turgutlu Devlet Hastanesi’ne, bir öğrenci de Ahmetli Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 14 öğrenci ise ayakta tedavi edildi.

CEP TELEFONU İDDİASI

Yaralanan bazı öğrenciler, servis minibüsü şoförü Ahmet Yapmacık’ın kaza öncesi cep telefonuyla konuştuğunu, bu nedenle de direksiyon hakimiyetini kaybettiğini öne sürdü. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, şoför Yapmacık, ifadesinin alınması için karakola götürüldü.