Edinilen bilgilere göre sabah 07:30 sıralarında tuzla mahallesi adnan menderes bulvarı kanal başında seyir eden Bilgin Uysal (39) yönetimindeki 48 S 2787 plakalı öğrenci servisi Celal Bayar Caddesinden gelen Ali Küçükyeşil (41) idaresindeki öğretmen servisiyle aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden çarpıştı. Kazada 14 öğrenci ile 1 öğretmen ve öğrenci servisi sürücüsü yaralandı. Yaralılar fethiye devlet hastanesi ile lokman hekim esnaf hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

Kazada yaralanan Begüm Duman (14), Rabia Yaşar Duman(12), İbrahim Burdurlu (11), Emine Müşra Nur Karataş(13), İrem Sena Köz(13) ve Emine ELa Ayhan (17) isimli öğrenciler Fethiye Esnaf Hastanesi'nde; Bahadır Ali Uysal (11), Firüze Özmen(7), Tuana Küçükdöğerli(7), Selin Köz (15), Berkay Mustafa Uysal(6), Burçin Köz(8) Zeliha Lafçı (8), Meltem Toklu(8) isimli öğrenciler de Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazada yaralanan öğretmen Elvin Köse (45) ve öğrenci servisi sürücüsü Bilgin Uysal (39) da yine Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturmayı emniyet müdürlüğü trafik ekipleri yürütürken kazada şoka giren öğrencilerin ağladıkları gözlendi öğretmen servisinin devrildiği kazada aileler ve okul idarecileri kazayı duyunca olay yerine ve hastaneye koştu.

Öğrencilerin karne alacağı gün meydana gelen kaza üzerine olay yerine ve hastanelere gelen Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Tuna ve Gazi İlköğretim Okulu Müdür Tamer Karaca, kazanın ucuz atlatıldığını belirterek, “İki okulun öğrencileri aynı servisle gelirken meydana gelen kazada can kaybı olmaması sevindiricidir” diye konuştular.