Yalıkavak Beldesi'ndeki Neşe Doğan İlköğretim Okulu'nda sabah saat 10.00 sıralarında saatteki hızı 60 kilometreyi aşan lodosun etkisiyle çatıdan kopan su deposu felakete neden oldu. Okulun iki katlı çatısından uçan yaklaşık 14 kilogram ağırlığında 1 ton kapasiteli fiberglas boş su deposu bahçede oynayan 4-A sınıfı öğrencilerinden 10 yaşındaki Pınar Sagıt ile sınıf arkadaşı 10 yaşındaki Nazlı Altun'un üzerine düştü. Yanlarındaki arkadaşları ise olay anında yana kaçarak deponun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Deponun üzerine düşmesi ile kanlar içinde kalan iki öğrenci öğretmenlerinin çağırdığı ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okuldaki olayı duyan veliler okula akın ederek çocuklarının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı.

Öğrenciler, sınıf arkadaşlarının bir anda üzerine düşen depo nedeniyle yerde kaldıklarını belirterek, "Çok rüzgar vardı. Depo birden uçarak üzerimize geldi. Biz kaçıştık. İki arkadaşımız başlarına isabet eden depo nedeniyle yere düştü, çok korktuk" dedi.

Olaydan sonra beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Nazlı Altun ameliyata alınırken, Pınar Sagıt'ın tomografisi çekildi. Sagıt'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak kontrol altında tutulduğu belirtildi. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatın ardından Yoğun Bakım Servisi'ne alınan Nazlı Altun'un ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Pınar Sagıt, "Arkadaşım ile birlikte tuvaletten dönerken üstümüze depo düştü. Biranda yere düştük. Sırtımda hala acı hissediyorum" dedi. İki öğrencinin anne ve babaları gözyaşları içerisinde hastaneye koşarken Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan hastaneye gelerek doktor, veli ve öğrencilerle görüşüp bilgi aldı.

KÜÇÜK KIZ ÖĞRENCİ BEYİN AMELİYATINA ALINDI

Kaymakam Gödekmerdan, yaptığı açıklamada sorumsuzluk nedeniyle okulun çatısındaki boş su deposunun uçarak çocukların üzerine düştüğünü belirtti. Gödekmerdan, "Çocuklarımızdan birinin durumu ağır, beyin ameliyatına alındı. Diğeri ise çok şükür iyi, olayla ilgili hemen okul müdürü ve idareciler hakkında soruşturma açtık. Böyle bir ihmal söz konusu ise gereken yapılır, ancak önceliğimiz çocuklarımızın sağlığına kavuşması" dedi.

Polis okula gelerek olay yerinde incelemelerde bulundu. Okul müdürü Muzaffer Çakmak ve 4 öğretmenin ifadesine başvurarak soruşturma başlattı.