Datçalılar, evli ve 3 çocuk babası Kazım Yılmaz'a, 1995 yılından günümüze yaptırdığı 6 okul nedeniyle 'Okul dedesi' unvanını verdi. TBMM tarafından Yılmaz'a, 'Üstün Hizmet Ödülü' verildi. Datça Belediye Meclisi de aldığı kararla Yılmaz'ın heykelini yaptırdığı bir okulun önüne dikti.

İstanbul'daki bir hastanede prostat kanseri tedavisi süren Kazım Yılmaz, dün 84 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Ölüm haberi yakınları ve eğitim dünyasında üzüntü yarattı. Kazım Yılmaz'ın cenazesi bugün ikindide Fatih Camii'nde kılınacak namaz ardından Datça Belediye Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAŞKAN TOKCAN: ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZ

Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, Kazım Yılmaz'ın bir süreden bu yana İstanbul'da tedavi gördüğünü hatırlatırken şöyle dedi:

"Datça eğitimine çok büyük katkı veren Kazım Yılmaz'ı kaybettik. Üzüntümüz sonsuz. Gerçekten çok üzgünüm. Kazım ağabey ile iyi çalışmalarımız oldu. Nüktedan, şakacı bir insandı. Ama en önemli özelliği; eğitime gönül vermiş olmasıydı. Datça'da yaptırmış olduğu bu okullar olmasa, belki de bir çoğumuz, evlatları ile birlikte belki Marmaris'te, belki başka bir yerde olacaktık."

KİMDİR?

Denizli doğumlu Hayırsever İşadamı Kazım Yılmaz, ilçede bugüne kadar 6 okul yaptırdı. Yılmaz, Datçalılardan 'Okul Dedesi' unvanını aldı. Yılmaz, inşaat işleri ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve otelcilik alanında faaliyetlerde bulundu.