Köy muhtarı Nurullah Karaşahin, "Çayı yazın hayvan sırtında geçebiliyoruz. Ancak kışın bu mümkün olmuyor. İlçede eğitim gören çocuklarımızı okula gidiş gelişlerinde büyükleri sırtında geçiriyor" dedi. Bir dedenin torununu sırtına alarak çaydan geçirmeye çalışırken, giydiği lastik çizmenin ayağından çıkması ve her ikisinin de sulara yuvarlanması ise görenlerin yüreklerini burktu.

Demirci- Salihli karayoluna 500 metre uzaklıkta bulunan, üç mahallesi ile 330 nüfusa sahip Yenice Köyü'nün sakinleri, araçlarıyla Demirci'ye ya da başka merkezlere gitmek için tam bir saat süren 45 kilometrelik dağ yolunu kullanıyor. Bunu tercih etmeyip 500 metreyi yürümek isteyen köylüler ise Demirci Çayı engeliyle karşılaşıyor. Köylüler, daha rahat ulaşım için köyleri ile Salihli karayolu arasındaki Demirci Çayı'nın üzerine bir köprü ve bağlantı yolu yapılmasını istiyor.

Köy Muhtarı Nurullah Karaşahin, hemen köylerinin yanından geçen ana yola, köprü ve bağlantı yolları olmadığı için çıkamadıklarını ve bu nedenle sürekli 45 kilometrelik dağ yolundan gidip gelmek zorunda kaldıklarını söyledi. 500 metreyi yürümeyi tercih eden köylülerin ise daha büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Karaşahin, özellikle kış mevsiminde su miktarı artan dereyi yaya geçmenin güçlüğü ve tehlikesine katlanmak zorunda olduklarını ifade etti. Karaşahin, "Dereyi yazın hayvan sırtında geçebiliyoruz. Ancak kışın bu mümkün olmuyor. Bu nedenle acil işimiz olduğunda dereyi yaya olarak geçiyoruz. İlçede eğitim gören çocuklarımızı da okula gidiş gelişlerinde büyükleri sırtında geçiriyor" dedi.

Muhtar Karaşahin, köylerine acilen ana yolla bağlantılarını sağlayacak bir köprü yapılmasını istediklerini, yapılacak bu yatırımın sadece kendi köylerinin değil 7-8 köyün ulaşımını rahatlatacağını belirterek, bu konuda gerekli başvuruları yaptıklarını, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını beklediklerini söyledi.

DEDE İLE TORUNUN ZOR ANLARI


Yenice Köyü’nde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Halil İbrahim Aydın’ın, Çataloluk İlkokulu 5. sınıf öğrencisi torunu 11 yaşındaki İbrahim’i okul dönüşü, Demirci Çayı’ndan sırtında geçirmek için verdiği mücadele ise görenlerin yüreğini sızlattı. 70 yaşındaki dedenin giydiği lastik çizmenin balçık nedeniyle ayağından çıkışı ve her ikisinin sulara devrilmesi yaşanan sıkıntının boyutunu gözler önüne serdi.

'KÖPRÜ İHTİYACINI İLGİLİ MAKAMLARA İLETTİK'

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin de Yenice Köyü’nün Salihli- Demirci karayolunun hemen karşısında yer aldığını ve bu karayolu ile köy yerleşimi arasından Demirci Çayı'nın geçtiğini belirtti. Bu çay üzerinde yapılacak bir köprüden sadece Yenice köyünün değil bu güzergahtaki 8 köyün de faydalanacağını kaydeden Sezgin, bu konudaki ihtiyacı daha önce ilgili makamlara ilettiklerini dile getirdi. Sezgin, tüm ihtiyaçların hemen karşılanmasının kendilerinin de arzusu olduğunu, ancak bunun İl Özel İdaresi bütçesi ve hangi yatırımların öncelikleriyle ilgili bir konu olduğunu ifade etti.