Çetin’in zamanında hastaneye götürülmediği için yaşamını yitirdiğini ileri süren yakınları, başta okul yönetimi olmak üzere sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 4’ncü sınıf öğrencisi Samet Çetin’i, geçen Cuma günü öğle saatlerinde okul bahçesinde otururken belinden akrep soktu. Staj yaptığı için okulda kaldığı belirtilen Çetin, burada yapılan ilk müdahalenin ardından bir odaya dinlenmeye çekildi. Aynı gün saat 23.00 sıralarında fenalaşan Çetin, arkadaşları tarafından Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan Çetin, önce Özel Bodrum Hastanesi ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Çetin, doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün akşam yaşamını yitirdi.

Çetin'in cenazesi bugün ailesi tarafından hastane morgundan alınarak Ortakent-Yahşi Beldesi Merkez Camisi’ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından Çetin’in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

AMCADAN 'İHMAL' İDDİASI

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürerken, Çetin’in eniştesi Ramazan Kaya, yeğeninin ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü. Kaya şöyle dedi:

"Yeğenimi akrep soktuktan sonra ambulans çağırılmamış. Hastaneye gönderilmemiş. Ancak gece yarısı fenalaşınca yani aradan 7- 8 saat geçtikten sonra Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülmüş. Daha sonra da hastane hastane dolaştırılmış. Bu nedenle okul idaresi başta olmak üzere kimin ihmali varsa cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yeğenime hızlı müdahale edilseydi bugün yaşıyor olacaktı."