Soma ilçesi Cenkyeri Mahallesi'nde yaşayan Niyazi Yıldız yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır söz konusu maden ocağında çalıştığını söyledi.

Mahallesindeki madencilerin hafta tatillerinin salı günleri olduğu bilgisini veren Yıldız, evindeyken ambulans seslerini duyunca endişelendiğini ve telefonla arkadaşlarına ulaşmaya çalıştığını anlattı.

Çalıştığı bölümün, faciada en fazla ceset çıkarılan kısım olduğunu belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Kötü haberi, televizyonlardan öğrendim. Hafta tatilim olmasına rağmen 'Eşimizden dostumuzdan çıkanlar var mı' diye takip etmek için madene gittim. Biraz orada durdum ama dayanamadım, madene inmek istedim. Gerekli kıyafetleri aldım. Belinde lambası olmayanlara lamba vermek için lamba aldım. Ölen bir arkadaşımın ayaklarından çizmelerini çıkarıp giydim ve aşağı indim. İndiğimde cesetleri görünce zaten daha ileri gidemedim. Mesai arkadaşlarımın cesetlerini, madenin üzerine çıkarmışlardı. Onların içler acısı halini gördükten sonra ancak bandın sonuna kadar gidebildim. Ağlamaktan daha fazla devam edemedim ve geri dönmek zorunda kaldım."

"Maden bir gün içinde kabusumuz oldu"

Yıldız, çalıştığı bölümden 70 arkadaşının faciada yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Söz konusu kısımdan sadece bir kişinin, kendi imkanlarıyla sağ çıktığını aktaran Yıldız, "O gün çalışıyor olsaydım büyük ihtimalle ben de kurtulamayacaktım" diye konuştu.

Geceleri uyuyamadığını anlatan Yıldız, ocağa, kaza sonrası madene girmek amacıyla aldığı lambayı iade etmek için bile gidemediğini bildirdi.

Eşinin de olaydan çok etkilendiğine değinen Yıldız, "6 yıllık evliyim. 5 yaşında kızım var. Tazminatımı alırsam uzun bir süre madene girmeyi düşünmüyorum. Aslında sıkıntıdayım, çalışmak zorundayım ama maden benim için kabus oldu. Umutlarla girmiştim bu madene. Hep hayallerimi oraya odaklamıştım ama maden bir gün içinde kabusumuz oldu" ifadesini kullandı.