Milas İlçesi Kısırlar İlköğretim Okulu'nda müdür olarak görev yapan Ramazan Kurt, sınıf öğretmenliği olan branşının Türkçe öğretmenliğine değiştirilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden başvurdu. Ancak, 26 Eylül 2012’de '187137' kod numaralı adı olup kendi olmayan Milas Kisirlar Ortaokulu'na müdür olarak atandı. Kurt, Kisirlar Ortaokulu olmadığını belirterek eski okulu Kısırlar İlköğretim Okulu’na yeni adıyla Kısırlar İlkokulu’nda müdür olarak kalmak istediğini belirterek yeniden başvurdu. Kurt, 17 Aralık 2012 tarihinde eski okuluna Türkçe öğretmeni olarak atandı. Maaşında da 300 lira düşüş olan Kurt, "Konu yargıya taşındı. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Önce olmayan bir okula müdür olarak, sonra da yine o olmayan okuldan müdürü olduğum okula Türkçe öğretmeni olarak tayinim çıktı. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum" dedi.

Ramazan Kurt’un avukatı Akın Vahit Karaca da, müvekkilinin hiç var olmayan 187137 kod numaralı Kisirlar Ortaokulu’na müdür olarak atandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Atama Yönetmeliğinin 1'inci maddesi 7’nci bendine göre görev yapılan okul tercih edilirse idarecilik düşmez maddesini örnek göstererek Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tayin isteğinin iptal edilmesini ve eski görevinde kalmasını isteyen dilekçe yazdı. Bu dikkate alınmadan sanki yeniden tayin istemiş gibi 712275 kod numaralı eski okulu Kısırlar İlkokulu’na Türkçe Öğretmeni olarak atandı. Durumun düzeltilmesi için Milli Eğitim ve bakanlıklara dilekçeler yazdı ama hiçbir işe yaramadı. Müvekkilim son derece mağdur oldu. Herkes kendisinin ceza alarak müdürlükten alındığını sanıyor."