Isınmak için kömür sobasını yakıp, uykuya dalan Yankayış, bacanın kapalı olması nedeniyle odaya sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip hayatını kaybetti.

Aktepe Mahallesi 2421/4 Sokak’taki evinde yalnız yaşayan mermer işçisi Zeynel Yankayış’ın dün gece mesaisi için işyerine gitmemesi üzerine arkadaşları cep telefonundan aradı. Ancak, Yankayış, telefonuna cevap vermedi. Bugün sabah Yankayış’ın evine giden arkadaşları polis eşliğinde kapıyı açtı. Odaya bakan polis ve arkadaşları, Yankayış’ın cansız bedenini buldu. Karbonmonoksit gazından zehirlenip öldüğü belirlenen Zeynel Yankayış’ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Polis, tek katlı evin çatısında yaptığı incelemede bacadan yağmur sularının girmemesi için kapatıldığını gördü. Savcı eliyle bacanın üzerindeki mermeri alıp açtı. Yankayış’ın olay yerine gelen yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşiyle boşanma davası süren Yankayış’ın çocuğunun olmadığı öğrenildi.

Aktepe Mahalle Muhtarı Mehmet Örki, ölen kişinin akrabası olduğunu belirtip, “Bacayı, yağmur suları girmesin diye kapatmış, açmayı da unutmuş galiba, çok az bir aralık bırakmış, sobayı yakınca zehirlenip ölmüş. İşe gitmeyince arkadaşları merak edip, bakmaya gelmişler. Odaya girdiklerinde de cansız bedenini görmüşler” dedi.