Aşırı derecede alkol aldığı idida edilen Yavuz Ç. (33), çatıda bulduğu sigara paketi sebebiyle çocuklarının gözü önünde eşini sopayla döverek, kayınbabasının Kavaklıdere’ye bağlı Çayboyu beldesindeki evine götürdü.

Üç gün önce meydana gelen olayda aldığı darbelerle bilincini yitiren talihsiz kadın, Kavaklıdere Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Durumu ağır olan Adile Ç., cankurtaranla Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilen kadının tedavisi, babasının evinde sürdürülüyor.

Yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlatan Adile Ç., eşinin önceki gün sabah saatlerinde kahvaltı ettikten sonra bahçede gezinmeye başladığını, daha sonra çatıda bir sigara paketi bularak kendisine kızdığını söyledi: “Sigara içmediğim halde, 'Neden sigara içiyorsun?’ diye beni itti ve içki içmeye başladı. Bir müddet sonra kahvehaneye gitti. Bir saat sonra alkolün de etkisiyle 5 yaşındaki çocuğumun önünde beni öldüresiye dövdü. Yere yığılıp kalmışım. Ne olduğunu hatırlamıyorum. İlk defa beni bu kadar çok dövdü.”

Eşiyle 11 yıl önce nişanlandıklarını, maddi durumu iyi olmadığı için kaçarak evlendiğini dile getiren Adile Ç., “10 yıllık evliyiz, iki çocuğumuz oldu. Bugüne kadar babasının yaptırdığı derme çatma evde yaşadık. Çocuklarımıza bir gün olsun babalık yapmadı. Ne bir ev masrafı gördü ne de bir eşya aldı. Evin bütün ihtiyaçlarını hep babası karşıladı. Bana ayda 5–10 lira verirdi. Sürekli alkol alırdı ve kahvehaneden hiç çıkmazdı. Çocuklarımla durumumuz perişan. Ara ara kavga ederdik ama böylesi ilk oldu. Kendime geldikten sonra evden bütün eşyalarımı alıp geleceğim. Bir tek isteğim var, sürüm sürüm sürünsün.” dedi.

Ailenin 5 yaşındaki oğlu M.Ç. de babasının, annesini sopayla dövdüğünü belirterek, korkusundan saklandığını söyledi. Adile Ç.'nin dayısı Hasan Ö. (44) ise şunları aktardı: “Ablamın evine gittiğimde, yeğenimi yüzü gözü kanlar içinde, bilincini yitirmiş bir şekilde yerde yattığını gördüm. Önce Kavaklıdere Sağlık Ocağı'na götürdüm. Durumu ağır olduğu için Muğla Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Bir saat kadar sonra da taburcu oldu.”

Adile Ç.’nin annesi Nazife C. (58) de kızının eşinden devamlı şiddetli gördüğünü, iki ay önce de yine buraya bırakıp gittiğini söyledi.