Fethiye'de oturan Kazım Sara, geçen 30 Aralık'ta banyoda düşerek başını zemine çarptı. Aynı gün saat 23.30 sıralarında Özel Fethiye Esnaf Hastanesi'ne getirilen Sara'nın beyin kanaması geçirdiği saptandı. Duran kalbi çalıştırıldıktan sonra yoğun bakıma alınan Sara'nın, dün saat 14.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ


Fethiye Organ Bağış Koordinatörü hemşire Nezile Acar, Kazım Sara'nın yakınlarıyla görüşerek aileyi organ bağışına ikna etti. Bunun üzerinde Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Bağış Merkezi'nden Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş, operasyon için Fethiye'ye geldi. Saat 03.30'da başlayan ve 4 saat süren operasyon sonucu Kazım Sara'nın 2 böbreği, karaciğeri, dalağı, pankreası ve korneaları alındı.

DALAK VE PANKREAS EĞİTİM AMAÇLI ALINDI


Karaciğerin Antalya'da, böbrekler ve korneanın ise İzmir'de organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtilirken Ankara'ya gönderilen dalak ve pankreasın eğitim amaçlı kullanılacağı kaydedildi.

Hastane çıkışı yaptığı açıklamada Türkiye'de binlerce organ nakli bekleyen hasta olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Halil Erbiş, Kazım Sara'dan alınan organların, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalara yeni bir umut olacağını söyledi.

'4 HASTAYA UMUT OLDU'

Fethiye Esnaf Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Aynacı ise hastanın banyoda düşmeye bağlı beyin kanaması şikayetiyle hastaneye geldiğini, yapılan müdahalelere cevap vermeyerek beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Organları 4 hastaya nakledileceğini kaydeden Aynacı, "Türkiye'de organ bekleyen yaklaşık 100 bin hasta var. Bu hastaların hayata tutunabilmesi adına tüm vatandaşların organ bağışına gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz" dedi.