Sarıgerme Mahallesi'nde  bulunan Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen törende konuşan dernek başkanı Halil Karanfiloğlu, Ortaca'daki engellilere yönelik eğitim merkezinin devlet okulu olarak Dalaman ve Köyceğiz ilçesine de hizmet verdiğini söyledi.

İl genelinde başlattıkları proje kapsamında Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören 50 öğrenciye akıllı bileklik  taktıklarını ifade eden Karanfiloğlu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin çalışmalarını gördük. Öğretmen ve idarecilerin tecrübeli oluşuna bir de fedakar çalışmaların eklendiğini gördük ve çok mutlu olduk. Bu özel insanlar için ne yapılsa azdır. Çünkü gözlerdeki samimiyet ve mutluluk görülmeye değer. Bizler sivil toplum örgütleri olarak onların gözündeki ışığı görünce çok mutlu oluyoruz."

Akıllı bileklik

Akıllı bilekliklerde, engellilerin kaybolmaları halinde ailelerine kolayca ulaşılabilecek bilgiler yer alıyor. Bilekliklerin ilk etapta, zihinsel engelliler, yaşlılar, alzheimer, parkinson, epilepsi, şeker, böbrek ve yüksek tansiyon hastalarının kullanımının sağlanması planlanıyor.