İşadamı Ali Balkaner’in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Siteler Mahallesi’ndeki denize sıfır 44 dönümlük arazisi geçen 24 Eylül’de, 27 milyon dolara, Green Nature Otelleri’nin sahibi İsmet Kamış’a satıldı. Araziye, 650 odalı, 5 yıldızlı otel yapılması için bir süre önce inşaata başlandı. İnşaatın yüklenici firması işlerin daha hızlı yürümüsi için hafriyat işleri için taşeron firma ile anlaştı. Bu taşeron firma da, başka bir alt taşeron firmaya işi verdi. Ancak, iki taşeron firma arasında alacak konusunda sorun çıktı. Alt taşeron firma sahibi Mehmet Taş ve işçileri paralarını alamadıkları gerekçesiyle dün saat 17.00 sıralarında şantiye önünde toplandı. Yaklaşık 27 işçi kamyonlarını yol kenarına park edip, yolu trafiğe kapattı. Alt taşeron firmanın sahibi Mehmet Taş da kepçeyle şantiyeye giriş yolunu kapatıp, 360 derecelik manevra yapıp, girişi engelledi. Bu sırada gelen polis ekipleri Taş ve işçilerle konuşup, eylemlerine sonlandırmalarını istedi. Ancak, ikna olmayan Mehmet Taş kepçeyle manevra yapmaya devam ederken polis memurlarından birine çarpıp, yaralanmasına neden oldu. Arkadaşları tarafından Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürülen polis memuru ayakta tedavi edildi. Yaralı polis memuru, Taş’dan şikayetçi oldu. Paralarını alamadıklarını belirten Mehmet Taş, şöyle dedi:

"27 kamyoncu arkadaşımla birlikte buraya geldim. Bu insanların aileleleri var. Bize ilk işe başlarken 1000’er lira verildi. Bazı ara ödemelerde aldık. Ancak, her bir kamyoncu arkadaşımın yaklaşık 5’er bin lira daha alacağı var. Toplamda yaklaşık 100 bin lira kadar bir para yapıyor. Bu arkadaşlara da mahçup oldum. Ben sadece bize işi veren taşeron firmadan paramı istiyorum."

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, yaklaşık bir saat süren eylemin ardınan Mehmet Taş ve işçileri ikna edip, eylemlerine son vermelerini sağladı. Taş ifadesine başvurulmak üzere Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.