Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Muammer Akkaya, dün sabah saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Gidebileceği yerleri arayan çocukları, babalarına  ait 45 KS 828 plakalı otomobili Muradiye Mahallesi'ndeki Gediz Nehri kenarında bulundu. Otomobilin  etrafında yapılan aramalarda da Akkaya'dan bir ize rastlanılamayınca durum jandarmaya bildirildi.

Gediz Nehri ve çevresinde jandarma, AFAD, AKUT, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polis ekiplerince arama çalışmaları başlatıldı. AFAD ekipleri hem dron ile havadan hem de karadan arama çalışmaları yaparken, sualtı ekipleri ise nehrin yaklaşık 2 kilometrelik alanında arama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca arama çalışmalarında jandarma iz takip köpekleri de görev aldı.

Yaklaşık 24 saattir aranan Akkaya'nın nehir kenarında ayakkabısı bulundu ancak kendisine ulaşılamadı. Akkaya'nın bulunması için nehir kenarında ve suda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde otomobili Gediz Nehri kenarında terkedilmiş olarak bulunan Muammer Akkaya'nın (76) cansız bedenine ulaşıldı.

Otomobilin bulunduğu Muradiye Mahallesi'ndeki Gediz Nehri köprüsünden, suya düşerek akıntıya kapıldığı değerlendirilen Muammer Akkaya'nın cansız bedeni, 15 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Mahallesi Kazağzı mevkisinde bulundu. AFAD, AKUT ve jandarma ekipleri tarafından sudan çıkarılan Akkaya'nın cenazesi otopsi için morga gönderildi.

Babalarının cansız bedenini gören Timur Akkaya ve Tansu Akkaya sinir krizi geçirdi. Kardeşleri, yakınları teselli etti.