İlçede gıda pazarlama işiyle uğraşan ve pazar günü 48 LB 646 plakalı beyaz renkte hafif ticari araçla yola çıkan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ile çocukları Eylül Arslan (11) ve Eyüp Aslan’dan (6), üç gündür haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Ailenin evinde kimseye ulaşamayan polisler, Mehmet Arslan’ın kredi kartı bilgilerini incelemeye aldı. Arslan’ın en son, geçen 27 Ocak Pazar günü, Didim Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde harcama yapıldığını tespit eden ekipler, araştırmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

Buradan elde edilen güvenlik kamerası kayıtlarında, ailenin saat 17.40’da Didim Altınkum Yalı Caddesi’nde bulunan tesise giriş yaptıktan sonra bir süre dış tarafta oturduğu, sonra içeriye geçtiği ve saat 18.26’da da ayrıldıkları görüldü. Bunun üzerine Didim-Söke yolunda bulunan mobese ve güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Söke’ye bağlı Tuzburgazı ile Didim’e bağlı Balat köyleri arasındaki Çatalarmut Drenaj Pompa İstasyonu’nun güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan ekipler, Büyük Menderes Nehri’nin üzerinden geçen köprüden Söke istikametine giden bir araç göründüğünü ve farların birdenbire kaybolduğunu saptadı. Köprü üzerinde bulunan bir jant kapağı ile köprünün korkulukları ve taşlar üzerinde beyaz boya izlerine rastlanması üzerine dün köprü ve çevresinde araştırma başlatıldı. Gecenin kararmasıyla ara verilen çalışmalara ise bu sabah yeniden başlandı. Arama çalışmalarına AKUT ekipleri, Kuşadası Emniyeti dalgıçları, İl Afet Müdürlüğü ekipleri ve Söke İtfaiyesi katılıyor.

SU ÇOK BULANIK

Ekipler ilk olarak Büyük Menderes Nehri’nin debisi yüksek sularında demir çubuk batırma yöntemini kullandı. Getirilen balıkçı tekneleri ile 6-7 metre derinlikte su içine batırılan demir çubuklardan bir sonuç alınamayınca da başka yöntemler uygulamasına karar verildi. Bu arada nehre dalan dalgıçlar, su altında görüş mesafesinin sıfır olduğunu belirtti. Ekipler Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de dalgıç istedi.

ARKADAŞLARINA UĞRAMIŞLAR


Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezen, ailenin 27 Ocak Pazar günü Didim’e gittikten sonra Söke’ye dönmek üzere yola çıktıklarını ve güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 19.30’da köprü üzerinde görüldüklerini belirtti. Demirezen, “Arama çalışmalarımız sürüyor. Sonuç alacağımızı umuyoruz” dedi.

KARNE HEDİYESİ İDİ


Bu arada Arslan ailesinin yakınları da köprü ve çevresinde beklemeye başladı. Mehmet Arslan’ın acılı babası Ahmet Arslan, toptan gıda işiyle uğraştıklarını ve oğlunun pazar günü sabah dükkanda olduğunu söyledi. Baba Arslan, “11 yaşındaki torunum Eylül, Bahriye Hanım Ortakolu öğrencisi. Diğer torunum Eyüp de Vakıfbank İlkokulu anasınıfında. Eylül’ün dersleri çok iyi olduğu için hem karne hediyesi olsun hem de gezelim amacıyla o gün dolaşmaya çıktılar” dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARINA TEPKİLİ

Çocuklarından haber alamayınca Pazartesi günü kendilerinin aramaya başladıklarını ve ardından da polise durumu bildirdiklerini kaydeden Ahmet Arslan, arama çalışmalarının da yavaş gittiğini öne sürerek tepki gösterdi. Arslan, “Hem yavaş ilerliyorlar, hem de teknik anlamda yetersizler. Buraya su altı sonarlarının getirilmesi lazım” dedi.

SAĞ YA DA ÖLÜ BULMAK İSTİYORUM


Oğlu Mehmet ile gelini Necla’nın 15 yıllık evli olduğunu kaydeden baba Ahmet Arslan, “Çok üzgünüm. Allah kimseye böyle acı göstermesin. Ölü ya da sağ biran önce oğlumu, gelinimi ve torunlarımı bulmak istiyorum” dedi.

ARABAYI ÖDÜNÇ ALMIŞ

Aydın’ın Söke İlçesi’nde, yakınlarının haber alamaması üzerine polisin başlattığı aramada, Arslan ailesinin dört ferdinin Büyük Menderes Nehri’ne uçtuğu belirlenen arabanın ödünç olarak alındığı ortaya çıktı. Toptan gıda işiyle uğraşan Mehmet Arslan’ın zaman zaman mal sevkiyatında arkadaşından ödünç aldığı 48 LB 646 plakalı beyaz Kangoo otomobili bu kez ailesini gezdirmek için aldığı belirtildi.