PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, İngiltere’den Coventry, ABD’den Weber State üniversiteleriyle çift diploma anlaşması yaptıklarını, öğrencilerin eğitimlerinin bir bölümünü bu üniversitelerde tamamlayıp, çift diploma alma hakkına sahip olacağını açıkladı. Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 2013 yılı Erasmus Bakanı PAÜ Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof.Dr. Selçuk Toprak ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatih Karaosmanoğlu’nun katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, dünyadaki 43 ülkeyle işbirliği anlaşması yaptıklarını bildirirken şöyle dedi:

"43 ülkede Erasmus anlaşması olan üniversite sayısı da 146’dır. Toplam Erasmus anlaşma sayımız 367’dir. Bu anlaşmalar 64 bölüme dağıtıldı. AB ülkeleri dışında Mevlana Programı çerçevesinde 11 ülkeyle de 15 anlaşma yapıldı. Anlaşmalar çerçevesinde çift diploma vermeyi de planladık. Nitekim İngiltere’den Coventry, ABD’den Weber State Üniversiteleriyle çift diploma anlaşması da yaptık. PAÜ’nün öğrencisi öğrenim süresinin bir bölümünü bu üniversitelerde geçirerek bu üniversitelerin diplomasına da sahip olabilecek."

Erasmus kapsamında yurtdışına giden personel sayısının 2004 yılında 8 olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Bağcı, 2013 yılında bu sayının 257’ye çıktığını dile getirdi. Avrupa’nın 3 bin 600 üniversitesi arasından PAÜ’nün Türkiye’de 2'nci sıraya yükseldiğini kaydeden Prof.Dr. Bağcı, Avrupa’da ise 89'uncu sıraya yükseldiğini söyledi. PAÜ Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof.Dr. Selçuk Toprak’ın Avrupa Erasmus Koordinatörlüğü Birliği’nden (EAEC) verilen Erasmus Minister 2013 (2013 yılı Erasmus Bakanı) ödülüne layık görüldüğünü belirten Prof.Dr. Bağcı, “2013 yılı ödülünü Türkiye’den alan tek kişi olan Prof. Toprak, EAEC’den bu ödülü alan 2'nci Türk oldu. Bu sene ödül alan diğer 3 kişi ise İngiltere’den Anthony Vickers, Portekiz’den Ana Boa Ventura, Yunanistan’dan Christina Kontogoulidou’dur" dedi.