Oldukça renkli geçen güreşlerde arenaya sığmayan develer izleyenleri korku dolu anlar yaşatırken, güreşleri yerli ve yabancı binlerce kişi izledi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Mumcular Beldesi’nde kamu yararına düzenlenen güreşlere Muğla illerindeki pehlivan develerin yanı sıra Aydın, İzmir, Çanakkale ve Antalya’dan yaklaşık 150 deve katıldı. Sabah saatlerinde başlayan güreşler hava kararıncaya kadar devam ederken, kızgın develer rakipleri ile kıran kırana güreşti. Zaman zaman rakibinden korkup arena dışına ve izleyicilerin üzerine kaçan develer ise korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Güreş esnasında urgancıların ayıramadığı develer sahadan çıkıp güreşlerine izleyicilerin arasında devam edince arena adeta ana baba gününe döndü. Sahiplerinin zorla sakinleştirdiği kızgın devleri sakinleştirmek ve rakiplerinden ayırmak kolay olmadı.

Beldede bu yıl 8.’si düzenlenen güreşlere olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Belediye Başkanı Birol Aydın, aynı zamanda Yörük geleneği olan bu etkinliğin insanların kaynaşmasına da vesile olduğunu belirtti. Güreşlere olan ilgiden memnun kalan Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, güreşlerden elde edilecek gelirin beldedeki çeşitli kamu hizmetlerinde kullanılacağını söyledi.

Şenlik havasında geçen güreşlerde mangal yapıp davul zurna eşliğinde eğlenen vatandaşlar ise keyifli bir hafta sonu geçirdiler.