Tosunlar Beldesi’ndeki ormanlık alanda yakınlarıyla piknik yapan İsmihan Karakuş, dün saat 12.00 sıralarında ortadan kayboldu. En son su kanalının yanında oynayan küçük İsmihan’ın terliğini suda gören yakınları, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, kanalda küçük kızı aradı. Ancak, bulamadı. Belde halkı da aramalara katıldı. Fakat talihsiz İsmihan’a bir türlü ulaşılamadı. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Aramla Kurtarma ile Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün Arama Kurtarma ekipleri geldi. Arama kurtarma birimlerinde görevli dalgıçlar, yaklaşık 6 metre genişliğindeki ve zaman zaman derinliği 3 metreyi bulan su kanalına girdi. Minik İsmihan’ın, kanalda bir yere takılmış olabileceği düşüncesiyle dalgıçlar, kanalın içinde yürüyerek arama yaptı. Su kanalındaki akıntının yavaşlaması için Yenicekent Beldesi’ndeki kapaklar kapatıldı. Arama kurtarma ekiplerinin İsmihan’ı araması akşam saatlerine kadar sürdü. Ancak havanın kararması üzerine arama çalışmaları sona erdirildi.

5 KİLOMETRE İLERİDE BULUNDU

Arama kurtarma ekipleri, çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başladı. Talihsiz İsmihan’ın cesedi düştüğü yerden yaklaşık 5 kilometre sonra su kanalında çamura saplanmış şekilde bulundu. Tosunlar Beldesi ile Köprübaşı Köyü arasındaki su kanalında bulunan İsmihan’ın cesedi Sarayköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Babası S.K.’nın, 1.5 yıl önce adam öldürmek suçundan hapis cezası aldığı ve Zonguldak’taki cezaevine konulduğu, ardından annesi B.K.’nın da İsmihan’ı terk ettiği belirtildi. Talihsiz İsmihan’ın cenazesi yarın Kırıkkale’de toprağa verilecek. Yakınları, cezaevi savcılığına dilekçe vererek baba S.K.’nın kızının cenazesine katılmasını sağlamaya çalışacak.