Rus rehberlerden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Maria Shalyapina (28) yaşamını yitirdi. Tedavileri süren 14 rehberden üçünün de durumunun ağır olduğu, altısının taburcu edildiği öğrenildi. Durumu ağır olanlardan biri Denizli'de, diğerleri ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bulunuyor.

Zehirlenme olayının ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, konunun araştırılması için Bodrum Kaymakamlığı ile İl Tarım ve İl Sağlık müdürlüklerine talimat vermişti. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, teknede bulunan içkilerden alınan numunelerde metil alkol şüphesine rastlandığını, kesin sonuçların ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

Muğla Valisi Fatih Şahin, zehirlenme olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Cumartesi günü Bodrum Devlet Hastanesine 11 kişi bulantı, kusma ve görme bozukluğu gibi şikâyetlerle başvuruda bulunmuştu. Ayrıca, 3 kişi Bodrum’daki Özel Hastanelere, 1 kişi de Bodrum Devlet Hastanesine getirilmiştir. Bu hastalardan 3’ü Sağlık Bakanlığımıza ait ambulans uçakla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine, birisi de ambulansla Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Önlem alarak, Bodrum Devlet Hastanesine başvuruda bulunan ve tedaviye alınan 11 kişi de ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti. Bir gün sonra ise, aynı şikâyetlerle Bodrum Devlet Hastanesi’ne başvuruda bulunan 6 kişinin tedavileri, aynı hastanede yapılmıştır. İlgili kuruluşlarca, zehirlenme belirtileri hakkında ayrıntılı araştırmalar sürmektedir.

Akdeniz Üniversitesinde yoğun bakımdaki 3 kişiden birisinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin taburcu olduğu, diğer 7 kişinin ise, tedavilerinin sürdüğü bildirilmiştir. Olayla ilgili idari ve adli süreç devam etmektedir”