Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Bodrum’da, sahte içki nedeniyle 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklardan 4’ünü 90’ar yıl, 3’ünü ise 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. 1 sanık ise beraat etti.

Bodrum’da, 26 Mayıs 2011 gecesi Antalya’nın Alanya İlçesi’nden tekne gezisi için ilçeye gelen 120 kişilik grup, Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait 'Orkan 5' adlı tekneyle denize açıldı. Teknede içki içen Rus rehberler sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Rehberlerden 5’i daha sonra sevk edildikleri Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde yaşamlarını yitirdi.

Olayın ardından Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'Olası kast nedeniyle ölüme sebebiyet vermek' suçundan sahte içkileri dağıttığı ileri sürülen şirketin yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve dağıtıcıları Tolga Depeharman ve Ender Salman ile diğer bir şirketin sahibi İlker Atacan, geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin sahipleri Önder Kabakçı, Fatih Kabakçı, teknenin kaptanı Serkan Sakallı ve barmen Seyithan Siyi hakkında ömürboyu  hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan 8 sanıktan Seyithan Siyi ilk duruşmada tahliye edildi.

6'NCI DURUŞMADA KARAR ÇIKTI


Davanın 6’ncı duruşması bugün görüldü. Duruşmaya 7’si tutuklu 8 sanık ile avukatları katıldı. Sanıkların son kez dinlenmesinin ardından mahkeme kararını verdi. Tutuklu sanıklar sanıklar Sakıp Demirkol, Tolga Depeharman, Ender Salman ile  İlker Atacan'a 90’ar yıl, Önder Kabakçı, Fatih Kabakçı ve teknenin kaptanı Serkan Sakallı'ya 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Barmen Seyithan Siyi ise beraat etti.

AVUKAT: AZ CEZALARA İTİRAZ EDECEĞİZ


Sahte içkiden yaşamını yitiren Aleksandr Juçkov’un avukatı Mehmet Dilek, üç kişiye verilen 7’şer yıl 6’şar aylık mahkumiyet kararını itiraz edeceklerini belirterek şöyle dedi:

"Olası kasıtla birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekten ve yaralamaktan dolayı dava açılmasına rağmen, taksirle ölüme neden vermekten dolayı bir kısım sanıklar hakkında karar verildi. Bu karara itirazımız var. Bu 3 kişiye verilen cezaların arttırılması için temyize başvuracağız."

NELER YAŞANMIŞTI?

Rus rehberle, 26 Mayıs 2011 gecesi, yaklaşık 120 kişilik bir grup ile tekne gezisine çıkmış, ertesi gün 30 rehber mide bulantısı, kusma belirtileri ile ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22), daha sonra sevk edildikleri Antalya, Denizli ve Rusya’daki hastanelerde yaşamını yitirmişti.