Olay, Marmaris İlçesi Barlar Sokağı yakınında geçen pazar günü saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Yat Limanı’ndaki parkta bulunan C.T. ile amcasının oğlu aynı yaştaki A.T., yanlarından geçen Rus turist 26 yaşındaki Dmitry Makarov’a, eğer isterse Barlar Sokağı’nı gezdirebileceklerini söyledi. İki kişinin teklifini kabul eden Makarov, bir süre dolaştı. İddiaya göre, C.T. ile A.T., Rus turisti Barlar Sokağı’nın arkasında ve güvenlik kamerası olmayan bir başka sokağa götürüp kimsenin bulunmadığı sırada dövmeye başladı. Aldığı darbelerle kendini kaybeden Makarov, baygınlık geçirip yere yığıldı. İki şüpheli de Makarov’un cep telefonu, altın kolyesi ve 50 eurosunu alıp kayıplara karıştı.

BAYGIN HALDE BULUNDU

Bir süre sonra sokaktan geçenler, Makarov’u baygın halde görünce sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılan turist, tedavisinin ardından taburcu edildi. Daha sonra polis merkezine giden Makarov, iki kişiden şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Makarov’un sözünü ettiği bölgelerdeki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. Rus turistin yanındaki kişilerin daha önce de çok sayıda suçtan kayıtları bulunan C.T. ile amcasının oğlu A.T. olduğu tespit edildi. Bir apart otelde kaldıkları belirlenen iki şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

TUTUKLANDILAR


Gasp edilen Rus turist Makarov tarafından da teşhis edilen ve suçlarını kabul eden iki zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehkemeye çıkartılan C.T. ile A.T., tutuklandı.