Davaya konu olay, geçen yıl 27 Mart’ta meydana geldi. Güney Mahallesi'nde oturan ve trafik takip işleri ile uğraşan 20 yaşındaki Mehmet Gezen, üç yıl önce evlendiği 19 yaşındaki Fatma Gezen’e rüyasında kendisini aldattığını gördüğünü söyledi. Bu yüzden çıkan tartışmada Mehmet Gezen, mutfaktan aldığı bıçakla ev kadını eşini 15 yerinden bıçaklayıp kaçtı. Genç kadın hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Fatma Gezen polise verdiği ifadesinde, eşinin gördüğü rüyayı anlatması sonucu çıkan tartışmada kendisini bıçakla yaraladığını söyledi. Ancak daha sonra savcıya verdiği ifadede, eşinin elindeki bıçağı kendisine zarar vereceğini düşünerek almaya çalışırken yaraladığını ve şikayetçi olmadığını söyledi. Mehmet Gezen de eşini kasıtlı yaralamadığını, aralarında çıkan boğuşma sırasında yaralandığını söyledi. İfadelerin ardından Mehmet Gezen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEME ÖNCE 13 YIL VERDİ

İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya, hakkında 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanık Mehmet Gezen, avukatı Kurtuluş Kanat ve yaraladığı eşi Fatma Gezen katıldı. Sanık Gezen daha önce verdiği ifadesini tekrarladı. Fatma Gezen de eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Savcı, sanığın 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık Mehmet Gezen'i önce 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından hafifletici nedenler ve duruşmalardaki iyi halinden cezasını 2 yıl 8 aya indirdi ve ertelemedi. Sanığın avukatı Kurtuluş Kanat, kararı temyiz edeceklerini söyledi.