Sandıklı'da dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız 24 saat yağan yağmur, kar sularının da etkisiyle sele dönüştü. Merkeze bağlı Şirinevler ve Çay mahallesiyle Yeni Sanayi Sitesi'nde 100'e yakın işyeri sular altında kalırken, evlerin bodrum katları da suyla doldu. Akharım Beldesi'ndeki Akharım Barajı da yağmur ve kar sularının etkisiyle taşınca Ürküt, Ekinhisar, Yolkonak, Karasandık, Oda, Alagöz, Kozvan ve Hırka köylerinde su baskınlarına neden oldu. Evler, besihane ve samanlıklar sular altında kalırken, haşhaş, arpa, buğday ve şeker pancarı ekili tarlalar da suyla doldu. Yağış, sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Can kaybının olmadığı sel baskınında vatandaşlar sabaha kadar suları tahliye etmek için uğraştı.

Ürküt Köyü Muhtarı Caner Güngör, "24 saattir yağmur yağıyor. Köyleri su bastı, en çok zarar gören de bizim köyümüz. Geceden beri uyumadık. Evler, besihaneler ve samanlıklar su altında. Hala su tahliye etmek için uğraşıyoruz. Ekinlerimiz de zarar gördü. Tarlalarımız sular altında kaldı. Su basan besihaneleri ve evleri boşaltmaya çalışıyoruz" dedi.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ise vatandaşların mağduriyetini gidermek için tüm kamu kurumlarının seferber olduğunu belirtirken, "Saat 07.00'de sel basan köylerimizin muhtarlarıyla görüştük, bilgi alışverişi yaptık. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne talimat verildi. En kısa zarar tespiti yapılacak. Herhangi bir can kaybının olmaması sevindirici. Hepimize geçmiş olsun" diye konuştu.