Salihli’de sanayide babasına ait motosiklet sepeti üzerine seri üretim yapan Kocaer Makine İşletmesi’nde çalışan Nurcan Kocaer, liseyi bitirdikten sonra hem Açıköğretim Fakültesi’ne devam etmek hem de çalışarak ailesine yardımcı olmak istedi. İrfan Kocaer de yanında çalışmayı düşündüğünü söyleyen kızına işi öğretti.

Açıköğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi olan Nurcan Kocaer, 'Sanayide sadece erkekler çalışır' anlayışının artık terk edilmesi gerektiğini söyledi. Kadınların iş hayatının her sektöründe yer aldığını ifade eden Nurcan Kocaer, "Ben de onlardan sadece biriyim. Ailemin tek çocuğu olarak küçük yaşlarımdan itibaren babamın işyerine gelir giderdim. Liseyi bitirince üniversiteyi dışarıdan okuyarak işletmede babamla çalışmayı tercih ettim. Şimdi işletmede hem iş ortağı hem de çalışanım. Çalışma arkadaşlarımı çocukluğumdan bu yana tanıdığım için çok rahatım. İşi seviyorum. Çalışmaya da devam edeceğim. Şu an işimizi daha da büyütüp, markamızı sadece ülke çapında değil, dünyada tanınır bir marka haline getirmek tek hedefim. Babamın başlattığı işi ben devam ettirerek ve ileride olursa çocuklarıma da öğretmek istiyorum" dedi.

Baba İrfan Kocaer, oğlu olmadığı için hiç üzülmediğini belirtti. Kızının kendi mesleğini seçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kocaer, "Bu işi çok severek yapıyor. Ben 30 yılda şirketi bir yerlere getirdim. Ama kızımda bu sevgi bu azim oldukça, başarının doruğuna ulaşacak. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu. Kocaer, işletmelerinde üç farklı model yan yük sepeti, bir model yan yolcu sepeti, iki model motosiklet arka römorku, bir model çapa makinesi römorku, bir model atv römorku, dört farklı model motosiklet şasi imalatı yapıldığını söyledi, "Yıllık 3 bin adet ürün imalatı yapabiliyoruz" dedi.

İrfan Kocaer, asıl mesleğinin ise terzilik olduğunu belirterek, "Ancak yıllar önce köyde kullanmak üzere motosiklet sepeti lazım oldu. Sepet almak istedim. Çok pahalı olunca da alamadım. Bunun üzerine kendime çıkma malzemelerle bir motosiklet sepeti yaptım. Yaptığım sepet çok beğenildi ve eşe dosta sepet yapmaya başladım. Talep artınca bu iş üzerine yoğunlaştım. 1986 yılından itibaren atölyemi kurarak profesyonelce bu işi yapmaya başladım. 1989 yılında da seri üretim tadilat belgesini aldım. Şu anda Türkiye’nin marka tescili yapılmış ilk ve tek motosiklet sepet üreticisiyiz. 550 metrekare alana sahip olan işletmemizde işinde uzman 10 personel çalışıyor" diye konuştu.