Akhisarlı vatandaşlar, Suriye'de şehit olan askerler için ilçe belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Milli Egemenlik Meydanı'nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Her Türk asker doğar', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları attı. 15 Sokak üzerinden Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi boyunca yürüyen kalabalık eski belediye önünden tekrar Milli Egemenlik Meydanı'na gelerek yürüyüşü sonlandırdı. Akhisar Belediyesi önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehit olan askerlerin tek tek isimleri okundu. Akhisar İlçe Müftülüğü tarafından şehitler için dualar edildi. Yürüyüşün yanı sıra onlarca araç da Türk bayraklarını asarak şehitler için konvoylar oluşturdu.

Birlik olmalıyız

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, siyasi partilerden bağımsız bir şekilde şehitler için tek yürek olan ve saygı yürüyüşüne katılan binlerce kişiye teşekkür etti. Başkan Besim Dutlulu, "Böyle günler bizim birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız gereken günlerdir. Suriye'de şehit düşen canlarımızın acısını kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz. Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın. Şehitlerimiz için tek yürek olan binlerce Akhisarlıya çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Turgutlu tek ses

Turgutlu'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekatı'na destek vermek için 'Bayrak Yürüyüşü' düzenlendi. Turgutlu Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, vatandaşlar, Koza Parkı Kavşağı'nda bir araya geldi. Kalabalık, Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'na kadar yürüyüş yaptı. Vatandaşların Türk bayrakları ile katıldıkları yürüyüşte sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, askere uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. Yürüyüşte Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Belediyesi eski başkanı Turgay Şirin de yer aldı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlik sona erdi.