Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinin il ve ilçelerinden gelen binlerce güreş severin  yanı sıra çok sayıda yabancı turistinde aralarında bulunduğu  güreşleri 25 bini aşkın kişi heyecanla izledi.

Selçuk Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfının organize ettiği güreşlere 112 deve katıldı. Sabah saatlerinden itibaren büyük heyecanla başlayan güreşlere Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, çevre il ve ilçelerden gelen konuk belediye başkanları katıldı. Güreşler çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu tarafından da takip edildi. 

Bu yıl yenilenen ve özenle hazırlanan Selçuk Pamucak Güreş Arenasında gerçekleşen güreşler, sabah saatlerinde güreşlere katılan tüm develerin "En Güzel deve" yarışması için jüri üyeleri önünde yürüyüş yaparak başladı.  10 Kişilik jüri üyesi ile belirlenen sonuçlara göre güreşlerde "En güzel deve" Çanakkale Çan'dan Sağlıkçı seçildi. Deve sahibi Recep Pulat'a Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı başkanı Metin Çıtak tarafından "Altın Havan ve Ön Peş" hediye edildi. 

Sabah saatlerinden itibaren Güreş Arenasını tıklım tıklım dolduran güreş severler, Cazgır Halil Coşkun'un birbirinden güzel manileri ve davul zurna eşliğinde coşarken  deve güreşi arenası her yıl olduğu gibi bu yılda dev bir pikniğe sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanda yerini alan güreş severler yıllardır bir gelenek haline getirdikleri güreşleri alkol eşliğinde izleme tutkularından bu yılda vazgeçmediler. Binlerce kişi mangallarını yakıp hazırladıkları masa etrafında dostlukla bir araya gelerek içkilerini yudumlarken onlarca müzisyende onlara eşlik etti.

Hiçbir sorun yaşanmadan bu yıl ki güreşlerin tamamlanmasından mutlu olduklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür " Güreşlerimiz adına ve ününe yakışır şekilde  bu yıl yine yoğun ilgi gördü. Bu geleneğimizin uzun yıllar artan bir ilgiyle izlenmesi ve sürdürülmesi bizleri mutlu ediyor. Selçuk yoğun bir kış turizmi yaşadı. Emeği geçenleri ve büyük olgunluk içersinde güreşleri baştan sona heyecanla izleyen konuklarımızı kutluyor, herkese teşekkür ediyorum" dedi.