Olay, Armutalan Belediyesi hizmet binası önünde, geçen 30 Nisan günü saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Belediye hizmet binası önünde nöbet tutan özel güvenlik görevlisi Emin İnan, hızla bina önüne gelen 48 F 4122 plakalı otomobilin yanına gitti. Otomobildekilere bir şey olup olmadığını soran İnan’a, iddiaya göre araçta bulunan zabıta memurları E.Z. ile S.Ç. küfür etti. Bunun üzerine İnan, durumu hem zabıta amirine hem de kendi birim sorumlusuna bildirdi.

20 DAKİKA SONRA TABANCAYLA GELDİ

Olay yerinden hızla uzaklaşan E.Z., yaklaşık 20 dakika sonra iddiaya göre elinde tabancayla aynı noktaya geldi. Tabancayı özel güvenlik görevlisi Emin İnan’a doğrultan E.Z., hiç bir şey söylemeden tetiği çekti. Tabanca tutukluk yapınca hem kaçıp hem de ateş etmeye çalışan E.Z., bu sırada yere düştü.

Silahın tutukluk yapması sayesinde ölümden dönen İnan, E.Z.’nin üzerine atlayıp çevredekilerin de yardımıyla tabancayı elinden aldı. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekibi, E.Z. ve arkadaşı S.Ç.’yi gözaltına aldı. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

ALKOLLÜ ÇIKTILAR

Polis merkezine götürülen iki zabıta memurundan E.Z.’nin 1.25 ve S.Ç.’nin de 1.31 promil alkollü olduğu tespit edildi. İki şüphelinin yaklaşık 1 yıl önce uzman çavuşluktan zabıta memurluğuna geçiş yaptıkları, tabancanın da E.Z.’ye ait ve bulundurma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Z. ile S.Ç., nöbetçi savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı, tabancaya da el konuldu.

15 GÜN SONRA BABA OLACAK


İki zabıta memurunun serbest bırakılmasına tepki gösteren Emin İnan, adliyeye gidip E.Z. ile S.Ç. ve onları serbest bırakan nöbetçi savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 15 gün sonra baba olacağını kaydeden Emin İnan olayı anlatırken şunları söyledi:

"Yaşadıklarım korku filmi gibiydi. Tabanca tutukluk yapmasaydı, 15 gün sonra doğacak çocuğumu kucağıma alamadan ölecektim. Psikolojim bozuldu. Yanımda akrabalarım olmadan sokağa çıkamıyorum. Bu olayın güvenlik kamerası görüntülerini savcı izlemeden karar verdi. Avukatımla hem savcı, hem de o iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim can güvenliğim yok, korku içinde yaşıyorum."

ZABITA MEMURLARI AÇIĞA ALINDI


Olayla ilgili gerekenlerin yapıldığını ifade eden Armutalan Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Ünlü, "Olaya karışan iki zabıta memuru açığa alındı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle daha fazla konuşamayacağım" dedi.