Haziran ayının ilk gününü 2.6-3,5 büyüklükleri arasında 30 depremle geçiren Simav, bu sabaha da yine 3.3'lük depremle uyandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 07.35'te merkez üssü Simav'a bağlı Dağardı köyü olan 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 08.00 itibarıyla küçük çaplı 7 deprem olurken, can ve mal kaybına yol açmayan depremleri çadırlarında hisseden vatandaşların paniğe kapılmadığı gözlendi.

Vatandaşlar, 25 bin 700 nüfuslu ilçe merkezinde 20 Mayıs 2011 tarihinden bu yana Kızılay tarafından temin edilen çadırlarda kalıyor.


SİMAV'DA REKOR ARTÇI

19 Mayısta 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya Simav’da artçıların ardı arkası kesilmiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre ilçede 19 Mayıstaki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en küçüğü 2,3, en büyüğü 5 olmak üzere tam 9 bin dolayında artçı sarsıntı kaydedildi.

19 Mayıstan bu yana meydana gelen depremlerin artçı sarsıntılar olduğunu savunan yetkililer, bu kapsamda bağımsız yeni bir deprem beklemediklerini ve artçıların birkaç ay daha kendi seyrinde sürmesinin normal olduğunu bildirdi.

Artçıların devam etmesi üzerine ilçede yaşamda bir türlü normale dönemiyor. Devam eden artçı sarsıntılar yüzünden 25 bin Simavlı Kızılay tarafından panayır alanında kurulan çadır kentin yanı sıra evlerinin bulunduğu alanlara kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Evlerine giremedikleri için yemek yapamayan Simavlılar bu hizmeti Kızılay ve hayır kurumlarından alıyor.