Bu kapsamda ilk çelik konstrüksiyon minare ilçede otogar camine monte edildi. 34 metre yüksekliğindeki minarenin çift şerefesi ile camiye ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Otogar Camii İmam Hatibi Hasan Barış, hazır vaziyette gelen minarenin yerine monte edilmesinde katkı sağlayan Belediye ve vatandaşlara ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi.

Eski minarenin hem tek şerefeli hem de boyunun şimdikinden 10 metre kadar daha kısa olduğunu dile getiren Hasan Barış, “19 Mayıstaki 5,9’luk depremden etkilenen camimiz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından can ve mal güvenliği açısından hemen boşaltıldı. Minaresi de belediye ekipleri tarafından yere indirildi. İbadetlerimizi geçtiğimiz Kasım-2011ayına kadar Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen Çadır mescitte yerine getirdik. Ardından hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri ile camimizin depremden etkilenen çatlak ve patlak yerlerini onarımdan geçirdikten sonra ibadete yeniden açtık. Ne var ki 19 Mayıs 2011’den bu yana minaremizin olmayışı boynumuzu büküyordu. Şimdi çift şerefeli minaremizde yapıldı. Hiçbir eksiğimiz kalmadı, Katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarla hayırsever vatandaşlarımıza cemaatim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Simav İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, 19 Mayıs 2011 depreminden etkilenen diğer 6 caminin minarelerinin de depreme dayanıklı çelik konstrüksonlu malzemeden yapılmış çift şerefeli minareler ile donatılacağını bu kapsamda başlatılan çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.