Depremin hemen ardından ilçe merkezinde Bin 500 dekarlık Leylekkürü Mevkiinde yeşil bir alan üzerine kurdukları 6 bin 715 adet çadırda 10 bin vatandaşa konaklama olanağı sağladıklarını ifade eden Türk Kızılay Simav Ekip Başkanı Ahmet Yetik, şimdi depremin etkisini yitirmesiyle vatandaşların çadır kenti boşalttığını, kendilerinin de çadırları topladığını bildirdi.

Yetik, "Bu gün için çadır kentte kalan tek bir vatandaşımız bile yok. Bölgede sadece birkaç göçer vatandaşımız kendilerine ait çadırlarında kalıyor. Kızılay'a ait bölgede tek bir çadır bile kalmadı. Bir zamanlar 10 bin vatandaşı barındıran Çadır kent tamamen boşaldı. Biz de topladığımız çadırları tamir, bakım ve onarımdan geçirdikten sonra başka bölgelerde felaketlere uğrayan vatandaşlarımıza gönderiyoruz" dedi.
Çadır kentin boşalmasıyla bölgede bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşları da faaliyetlerini noktalayarak şehir merkezindeki binalarına geri döndü. 4 aydır bölgede çadırlarda hizmet veren Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD)'ta kalan işlerini Kaymakamlık makamına devrederek ilçeden ayrıldı.