İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, doktorlardan mesleklerine laf söyletmeyecek şekilde davranmalarını istedi. Altınsoy’un bu açıklamalarına Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz tepki gösterdi.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yaklaşan LYS öncesi il merkezindeki okullarda 3 bin öğencinin raporlu olduğunu söyledi. Doktorların sınava hazırlanan öğrencilere 1 aylık rapor vermesinin mesleki açıdan uygun olmadığını savunurken sürüp, "Öğrencilerin dersi derste öğrenmelerini istiyoruz. Çocukların hepsi zehirlendi mi? Hastalık mı geçirdiler? Bir salgın hastalık mı var? Bunu biraz da bu açıdan değerlendirmelerini istiyorum. Sınıflar şu an boş durumda. Öğretmenler, ders yapamayacak duruma geldi. Doktorlarımız, hasta olmayan öğrencilere rapor vermesinler. Doktorlarımızın kendi mesleklerine laf söyletmeyecek şekilde davranmalarını isterim" dedi.

"MİLLİ EĞİTİM'İN SORUNU"


Altınsoy’a yanıt dün yapılan İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki '2012 Yılı Değerlendirmesi Toplantısı'nda Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay ve Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz'dan geldi. Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay, rapor verilmesinin doktor veya hastanelerin değil Milli Eğitim’in sorunu olduğunu söyledi. Tay, şöyle dedi:

"Yıllar önce, 'Doktorlar rapor vermiyor' diye şikayet edildi. Birkaç yıl önce de valiliğe, öğrencilere rapor verilmediği gerekçesiyle Manisa’nın sınav başarılarında geri kaldığı konusunda şikayet oldu. Biz de Milli Eğitim’e 'O zaman çocukları eve gönderin. Derste varmış gibi yazılsınlar' önerisinde bulunduk. Bunu da kabul etmediler. Bu sorun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorunudur. Bunu nasıl çözeceklerse çözsünler. Burada hekimlerimiz çok ciddi baskı altında. Gerekiyorsa devam zorunluluğu kaldırılacak. Gerekiyorsa Milli Eğitim, “Öğrenciler niye okula gitmiyor da dershaneye gidiyor' diye düşünecek. Dershanede ne veriyorlarsa onu okulda da versinler."

"HEKİM RAPOR VERMEKTE ÖZGÜRDÜR"


Sınav döneminde öğrencilerin büyük stres ile karşılaştığına dikkat çeken Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Bu durumun göz ardı edilmemesi gerekir. Biz, kimseye rapor verin ya da vermeyin gibi bir telkinde bulunamayız. Sınav nedeniyle öğrencilerin psikolojisi bozuluyor. Hekim çocuğun rapora ihtiyacı olduğunu görürse raporu verir. Bugün bir hekim günde 10 öğrenciye rapor verdi diye hakkında soruşturma başlatamam. Eğer ben de hekimlik yapmış olsam 300 öğrencinin, 259’una rapor veririm."