13. Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen cirit atma yarışması nefes kesti. Sındırgı ilçesi panayır alanında yapılan etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı. Atını alıp panayırın yolunu tutan Sındırgılıları binlerce kişi soluksuz izledi. Belediye Başkanı Özgür Erdoğan cirit yarışmalarının başlangıcında yaptığı konuşmada, Atasporu ciritin yaşatıldığı Sındırgı ilçesinin bundan sonra at ve atçılık ile de adını Türkiye'de duyuracağını belirterek, "Türklerin Orta Asya'dan
Anadolu'ya gelirken yanlarında atlarını da getirdiler. At ve atçılık öteden beri Türklerin örf ve adetlerinde önemli yer tutmaktadır. Türkiye bu yüzden adını atlarıyla duyurmalıdır. Görev yaptığım sürece Türkiye'nin ve bunun yanında Sındırgı'nın ismini atları ile duyurmasını sağlamak için elimden geleni yapacağım. Önümüzdeki dönemlerde Sındırgı'yı at ve atçılıkta önde gelen bir yer yapmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Başkan'dan cirit şov

Konuşmanın ardından başlayan yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman atların kontrolünü kaybeden sporcular seyircilerin arasına daldı. Ciddi kazaların yaşanmadığı cirit müsabakasında, bazı sporcular ise yarış esnasında atlarından düşme tehlikesi yaşadı. Yarışmaya katılanlara ödüller verilirken, birinci olan Yaşar Güngören 500 TL, ikinci olan Ali Ersöz 300 TL, üçüncü olan İsmail Oktay 250 TL'nin sahibi oldu. Yarışmaya katılan küçük sporcular ise ilgi odağı olurken, Belediye Başkanı Özgür Erdoğan'da ata binerek cirit atma denemesi yaptı.