Aydın'ın Söke ilçesi Çeltikçi Mahallesinde park halinde bulunan araçlar saat 01.40 sıralarında kundaklandı. Olay sonrası yangın ihbarı ile mahalle sakinleri sokakta yanan araçları kendi imkanları ile söndürmeye çalışırken itfaiyenin müdahalesi ile yangınların diğer araçlara sıçraması önlendi.
Emniyet olayı geniş çaplı araştırırken, sabah saatlerinde Söke'ye gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve İl Jandarma Alay Komutanlığından Jan.Yarb.Osman Yeşilöz konuyla ilgili bilgi aldı. Söke İlçe Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda Söke Kaymakamvekili Resul Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Söke Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin de bulundu.

Söke Kaymakamvekili Resul Çelik, olaya adli makamların el koyduğunu soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Söke Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu da olayın her boyutu ile değerlendirildiğini belirterek "Bazı ipuçları var, olay yeri inceleme raporlarını değerlendiriyoruz. Her boyutu ile değerlendirmekteyiz, diğer şehirlerdekilerle bağlantılı mı bireysel mi değerlendiriyoruz" dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı açıklamada, Söke'de yaşanılan araç kundaklama ile ilgili devletin ilgili organlarının işbirliği içinde koordineli çalıştığını söyleyerek; "Araştırmalarımız devam ediyor, bütün ihtimaller araştırılıyor" diye konuştu.