Söke’de Batı Söke Çimento Fabrikası’nın güneyinde bulunan dağıtım noktasından başlayıp, Sarıkemer Beldesi’ne kadar uzanacak doğalgaz ana hattının döşeme çalışmalarının Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor. Daha sonra Atatürk Mahallesi’nden başlayan şehir şebekesi iletim hatları çalışmalarına başlanacak.

Doğalgaz şirketi ile Söke Belediyesi arasında yapılan görüşmeler neticesinde ana hattın geçiş güzergahı da belirlendi. Batı Söke Çimento Fabrikası’nın güneyinde bulunan dağıtım noktasından başlayacak ana hat Yenicami Mahallesi İkinci Bahar Sokak (Huzurevi yolu), Atatürk Mahallesi Ekrem Karakaş Sokak, İlhan Öner Sokak, M.Ali Kocabıyık Sokak, Çankırı Sokak, Servet Sokak, Abdi İpekçi Caddesi, Yenicami Mahallesi İstasyon Caddesi, Kemalpaşa Mahallesi Futbol Sokak, Çeltikçi Mahallesi Fatih Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Saray Sokak, Kıvanç Sokak, Albayrak Caddesi üzerinden Garnizon güzergahı belirlendi. Ana hat Söke’de bu güzergahları takip ederek Sarıkemer Beldesi Yüksel Seramik Fabrikasına kadar ulaşacak. Doğalgaz ana hat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Aydın Caddesi boyunca, Atatürk Mahallesi’nin demiryolu ve Ticaret Lisesi arasında kalan alanda da doğalgaz şebeke iletim hatlarının çalışmalarına başlanacak.

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Uzun süredir Söke’nin beklediği doğalgaz ilçemize geliyor. Yapılan görüşmeler neticesinde belediyemiz ilgili birimleri ve doğalgaz şirketince ana hattın geçeceği güzergah belirlendi. Ana hattın döşeme çalışmalarından sonra da şebeke iletim hatlarının çalışmalarına başlanacak. İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.