Soma'daki madenci şehitliği, arife günü sabah erken saatlerden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Şehitliğe gelenler, dualar ederek gözyaşı döktü. Madencilerin mezarlarını dolaşıp üzerlerine buğday atan ziyaretçiler, şeker ve çikolata dağıttı.

"SENİN ELİNİ ÖPMEK İSTERDİM"

Geçen yıl ölen 301 madenciden biri olan babası Ali Yüksel'in mezarına bıraktığı mektupta "Ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım" yazan ve Türk Hava Kurumu ile hayali gerçeğe dönüşecek Betül Yüksel, ziyaretini yine aksatmadı. Babasına yeni bir mektup yazan Betül, hayalinin gerçeğe dönüştüğünü anlattığı satırlarında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili babacığım. Bu bayramı da sayarsak sensiz üçüncü bayramımız. Ama sanki onuncu bayram gibi geliyor. Türk Hava Kurumu sayesinde hayallerim gerçek oluyor. Son bir görevim kaldı o da iyi bir insan olmak. Seni çok seviyorum. Mezarlık çok güzel olmuş. Ama eminim ki, senin yerin yani cennet daha güzel. İyi bir insan olup senin yanına o güzel cennete geleceğim. 18 yaşımı doldurunca da pilotluk eğitimi alacağım. Bayramın kutlu olsun. Senin elini öpmek isterdim, doya doya sarılmak. Ama ayrıyız. 8 Eylül'de doğum günüm ama hiç sevinmiyorum. Seniz hiçbir gün güzel değil. Sevindiğim bir olay var sen en güzel yere gittin. Orada mutlu olduğunu biliyorum. Ama özlem hiç dinmiyor. Çünkü senin kokun, tenin ve sıcaklığın hiç yok. Bu da üzüyor beni. Seni çok seviyorum. İyi bayramlar baba. İyi bayramlar bütün şehit amcalarım, abilerim".

Betül Yüksel'in ikiz kardeşi Furkan Yüksel de babasının kabrine 'katiller bedel ödeyecek' yazılı parmaklıklar ardında bir insan çizili resmi bıraktı.

KAPAKLA BABASINA SU TAŞIDI

301 madenciden biri olan Kazım Karaçoban'ın mezarını ziyaret eden eşi Sevinç Karaçoban ile çocukları 7 yaşındaki Yusuf Emre ve 5 yaşındaki Cansu Karaçoban babalarının mezarı başında dua etti. Cansu Karaçoban, mezarlık çeşmesinden şişe kapağına doldurduğu su ile babasını mezarını suladı. Minik Cansu mezarlığı ziyaret edenlerin ilgi odağı oldu.