Sarıgöl İlçesi Çavuşlar Köyü’nde oturan Mestan Kocatürk’ün üzüm üreticisi olduğu, bu yıl bağ bozumundan elde ettiği 50 bin liralık üzümün parasını alamadığı belirtildi. Alaşehir İlçesi’nin seyyar bayisi Arif Akdeniz’in gittiği köyde elindeki son kuponu alan Kocatürk’ün bugün Ankara’ya gideceği belirtildi.

Seyyar Bayii Arif Akdeniz, her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri köyleri dolaşarak sayısal kuponu ve Milli Piyango bileti sattığını söyledi. Akdeniz, "Cumartesi günü de Çavuşlar Köyü’ne gittim. Mestan Kocatürk kuponu hep benden alırdı. O gün de elimde bir tane sayısal kuponu kalmıştı. Mestan Kocatürk yanıma gelerek ’Onu da ben alayım’ dedi. Makinede oynatılmış 4 kolonluk kupondu" dedi.

Mestan Kocatürk’ün dün öğleden sonra kendisini aradığını kaydeden Akdeniz, "İkramiyenin kupona isabet ettiğini söyledi. Ne yapması gerektiğini sordu. Ben de hemen kuponun arkasına adını, soyadını, adresini ve TC kimlik numarasını yazmasını, imzalamasını ve Ankara’ya gitmesini söyledim" diye konuştu. Akdeniz, geçmiş yıllarda da sattığı Milli Piyango biletlerine iki kez büyük ikramiyenin isabet ettiğini söyledi.


BAYİ DE İKİNCİ KEZ ALTI BULDU


Arif Akdeniz’in Alaşehir’de kuponları aldığı 450-30013 nolu bayinin de ikinci kez büyük ikramiye çıkan kuponu sattığı ortaya çıktı. Çoşkunaslan Kırtasiye’deki bayiden satılan kupona 10 Temmuz 2000 tarihinde yapılan çekilişle bugünün parasıyla 4 milyon 650 bin lira isabet etmişti.