Bodrum Marina’da faaliyet gösteren Sünger Pizza’nın işletmecisi Erdoğan Yavaş, Bodrum’un son süngercisi Aksona Mehmet’e hayattayken vefasını göstermek için heykelini yaptırdı. Heykeltıraş Hasan Cingiz tarafından beş ay önce yapımına başlanan Aksona Mehmet’in süngerci kıyafetiyle tasvir edildiği, 1.80 boyunda, yarım ton ağırlığındaki, eskitme, yaldızlı boyalı mermer heykeli tamamlandı.

Evli ve iki çocuk babası süngerci Baş, Cingiz’i atölyesinde ziyaret edip, Belediye Meydanı’ndaki balıkçı iskelesine dikilmesi planlanan heykelinin son halini gördü.

Heykelini görürce duygulanan Baş, "İnsanın yaşarken heykelinin yapılması çok güzel bir şey. İngilizler’in yaptığı ve 1940'lı yıllarda sünger avcılarının kullandığı 80 metreye kadar dalabilmeyi sağlayan, yaklaşık 70 kilo ağırlıklı teçhizatlı kıyafetimle yapılan heykel beni onore etti. Hala denizlerin temiz kalması, deniz canlıların korunması , süngerciliğin unutulmaması için mücadele veriyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Baş, heykeliyle fotoğrafta çektirdi.

Heykel, önümüzdeki günlerde, törenle Belediye Meydanı’ndaki balıkçı iskelesinin önüne dikilecek.