Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ın talimatıyla yüksek atlamada kullanılan ip kaldırılıp, yerine plastik su borusundan atlama çıtası yapıldı. Yüksek atlama minderlerinin küçük olması nedeniyle bazı sporcular sakatlanma tehlikesi yaşarken, uzun atlama havuzu ve gülle atma çemberi olmaması da dikkati çekti.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullar arasında düzenlediği Kaymakamlık Kupası Atletizm İl Birinciliği Şampiyonası’na 12 okuldan toplam 180 öğrenci katıldı. Şampiyonada öğrenciler, yüksek ve uzun atlama, gülle atma, fırlatma topu ve 200-400-800 ile 1500 metrelik etaplardaki atletizm dallarında kıyasıya mücadele etti. Ancak, uygun tesis olmaması nedeniyle Bodrum Şehir Stadı’nda yapılan ve Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ın da izlediği şampiyona da spor malzemeleri yetersizliği, sporcuları ve izleyenleri üzdü. Tüm olumsuzluklara rağmen sporcular, yeteneklerini sergilemeye çalıştı. Yüksek atlama minderinin küçük olması nedeniyle, sporcular düşerek sakatlanma tehlikesi atlattı. Kum havuzu bulunmaması nedeniyle, toprak zeminde yapılan uzun atlama dalında ise sporcular zor anlar yaşadı. Gülle atma çemberinin de bulunmadığı görüldü.

Bir ara yüksek atlama müsabakalarının yapıldığı bölüme giden Kaymakam Gödekmerdan, çıta yerine ip kullanıldığını görünce, ipin değiştirilmesini istedi. Sporların anası olarak kabul edilen atletizmi yaygınlaştırmak için çaba harcadıklarını belirten Kaymakam Gödekmerdan, “İlk kez böyle bir organizasyon yapılıyor. Çocuklarımızı spora karşı çok istekli ve heyecanlı görmek bizleri mutlu etti. Aralarında çok yetenekli olanlar var. Bu tür yarışmalarda ufak tefek aksaklıklarımızı görerek acilen giderme yoluna gideceğiz” dedi. Kaymakam Gödekmerdan’ın statdan ayrılmasının ardından yetkililer, yüksek atlama çıtası sorununu, ip yerine plastik su borusunu koli bantıyla yapıştırarak çözdü.