Kula Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl Türkiye genelindeki tarihi tescilli evlerin restorasyon, restitüsyon, röleve gibi uygulamalarına yapılan hibe yardımları konusunda ücretsiz bilgilendirme yapıp belediye hoparlörlerinden uyarılarda bulunarak, tescilli ev sahiplerini uyararak, yararlanmalarını sağladı. Bu kapsamda, 22 tarihi tescilli ev sahibi bakanlığın karşılıksız olarak proje çizimi için 500 bin lira, restorasyon aşaması için ise 200 bin liraya kadar varan yardımdan yararlanmak için başvurdu. Bakanlık, toplam 28 tescilli bina için toplam 438 bin lira hibe yardımda bulundu.

Yardım yapılacak 28 tarihi bina Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen törenle açıklandı. Kula Belediye Başkanı AK Parti'li Selim Aşkın, gelecek 438 bin liralık yardımın tarihi binalardan 22’sinin proje, 6’sının da onarımı için kullanılacağını söyledi.

Başkan Aşkın, ilçe genelinde 900 tescilli tarihi evin bulunduğunu ve bunların kent turizmi için çok önemli olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Aşkın, "Kula'da bulunan sivil mimari örneklerini korumak istiyoruz. Tarihi evlerin onarılmasının ilçede turizme canlılık kazandıracaktır. Bu evler, şehrin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ediliyor. Bakanlığın sağlamış olduğu hibelerle bunların restorasyonlarını yapmaya devam ediyoruz. Bakanlık sağladığı hibeyle, vatandaşlarımıza katkı sunuyor. Bunun için tarihi evi bulunanların bize başvurmasını istiyoruz. Bize müracaat edildiği takdirde biz bunları bakanlığa gönderiyoruz. Bakanlık uygun gördüğü projeye hibe yardımı sağlıyor" dedi.