Olay, dün saat 17.00 sıralarında Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Denizli'de 29 Haziran 2011 günü, Denizlispor'un amigolarından olan Mehmet Çetin (37) daha önceden çok iyi arkadaşı olan Özcan Kılıç (30) tarafından öldürüldü. İfadesinde cinayeti itiraf eden Kılıç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kılıç, Denizli'de can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Müebbet hapis istemiyle yargılandığı davası süren Özcan Kılıç, öğleden sonra diş ağrısı sebebiyle, cezaevi aracıyla, Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne getirildi.

BİNANIN ZEMİN KATINDA BEKLEDİ

Geçen yıl işlediği cinayetin ardından Mehmet Çetin'in yakınları tarafından öldürülme korkusu yaşadığı belirtilen Özcan Kılıç, 6 jandarma eşliğinde hastanedeki tedavisinin son bölümü olan röntgen için binanın zemin katına indirildi. Burada Özcan Kılıç'ı bekleyen ve öldürdüğü Çetin'in amcasının oğlu olduğu belirtilen Ahmet Çetin (25) belindeki tabancayı çıkarıp, tutuklu Kılıç'a ateş etti. Kılıç'ın 4'ü göğsünden olmak üzere vücudunun 7 yerinden yaralandı.

JANDARMA ERLERİ YAKALADI

Gözetimi altındaki tutuklunun kurşun yağmuruna tutulması sonrası üzerindeki şaşkınlığı atan jandarma erlerinden ikisi elinde silah olan Ahmet Çetin'in üzerine atlayarak saldırganı etkisiz hale getirdi. Kurşun sesleri ile yankılanan hastanede çok sayıda hasta ve görevli bulunurken, vatandaşlar ve görevliler panik yaşadı. Hastanede ayrıca bir süreliğine tedavi işlemleri durduruldu.

AHMET ÇETİN: "HAK ETTİ VURDUM"


Olay sonrası hastaneye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Jandarma tarafından yakalanan zanlı Ahmet Çetin, polise teslim edildi. Aydın Devlet Hastanesi'nde sağlık raporu alınan saldırgan, polis ekipleri tarafından Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlı, bina girişinde kameralara "Herkes haddini bilecek. Mehmet Çetin'in kanı yerde kalmadı. Hak ettiği için vurdum" diyerek yaptığı işten pişman olmadığını söyledi.

İL JANDARMA KOMUTANI HASTANEYE GELDİ

Olayı duyan jandarma ve cezaevi yetkilileri de hastaneye gelirken Aydın İl Jandarma Komutanı Bülent Bulut, hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Cumhuriyet Savcısının olay yerine yaptığı incelemelerinin ardından Özcan Kılıç'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Aydın Devlet Hastanesi'nin Morgu'na kaldırıldı. Kılıç'ı öldüren Ahmet Çetin'in emniyetteki ifadesinin alınmasının ardından bugün mahkemeye sevkedileceği bildirildi. Yetkililerin Özcan Kılıç'ın nasıl ve ne zaman nereye gideceğini zanlının nasıl öğrendiğinin de araştırıldığını belirtti.