Antalya'da, kalbinde dört delik ve kalp kaçakçıkları olmadan altı aylık dünyaya gelen Aylin Kütükçü, doktorların çabalarıyla bugüne kadar yaşadı. 15 yıllık yaşamı boyunca İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 8 kez anjiyo olan, 3 kez by- pass ameliyatı geçiren Aylin'e kalp kaçakçığı takıldı.

Ağabeyi ve kardeşiyle birlikte 6 yıl önce babasından boşanan annesiyle yaşayan genç kızın, bugüne kadar tedavileri maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle arkadaşlarının yardımıyla düzenlenen kampanyalardan toplanan paralarla yaptırabildi. Okuldan kalan zamanlarında aşırı efor sarfetmesi ve çok fazla hareket etmesine izin verilmediği için günlerini evde kitap okuyup, televizyon seyrederek geçirmek zorunda kalan Aylin Kütükçü'den her ay düzenli olarak kontrole gelmesi istendi.

Bu sırada biriken kira borçları nedeniyle evden çıkartılmalarıyla Altınok ve çocukları bir yıkım daha yaşadı. Üç çocuğuyla ortada kalan anne Sebahat Altınok'a, Aylin'in bir öğretmeni sahip çıktı. Altınok ve çocuklarını Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir yakının boş duran evine yerleştirdi. Yeni evsahibi, kızının tedavisi tamamlanıncaya kadar Altınok'tan herhangi bir kira telebinde de bulunmadı. Genç kızın kaydı da Kuşadası Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'ne alındı.

Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle  Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kontrollerine bir senedir gidemeyen Kütükçü, geçen cuma günü aniden rahatsızlanınca öğretmenleri tarafından Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki doktorların kızının acil olarak bugüne kadar tedavilerinin yapıldığı İstanbul'daki hastaneye götürülmesi gerektiğini söylediğini belirten Sebahat Altınok, "Ancak bin liraya ihtiyacımız var. Zor durumdayız. Tedavi ve seyahat için param yok. Babamın 300 liralık emekli maaşını alıyorum. Ayrıca evde ördüğüm el işlerini satarak üç çocuğumun geçimini sağlıyorum. Başka da bir gelirim yok. Kızım 18 yaşından küçük olduğu için tedavilerinin büyük kısmı devlet tarafından karşılanıyor. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

'OKUMAK İSTİYORUM'

Yaşamı boyunca hep hastaneler, hastalıklar, ameliyatlar ile boğuştuğunu belirten Aylin Kütükçü ise "Herşeye rağmen yaşamak istiyorum. Ben de arkadaşlarım, yaşıtlarım gibi koşup eğlenmek, dilediğimi yapmak istiyorum. Ama olmuyor. Tam her şey bitti derken, yine bir şeyler çıkıyor. Durumum kontrolde belli olacak" dedi.