Kaza dün saat 23.00 sıralarında Moymul mahallesindeki hemzemin geçitte meydana geldi. Hasta yakınını ziyaret için Eskişehir'e giden Ayvalı Köyü eski muhtarı İsmail Tunç (54) yönetimindeki 22 DL 888 plakalı hafif ticari araca, bariyersiz hemzemin geçitte yük treni çarptı. Tren, aracı yaklaşık 250 metre sürüklerken, sürücü İsmail Tunç ile yakınları Hasibe Tunç (67), Emine Eröz (48) ve İbrahim Eröz (28) ağır yaralandı.

AMBULANSI POLİS KULLANDI

Yaralılar olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sırasında ambulanslardan birinin şoförü de yaralılara müdahalede bulununca, kaza yerindeki polislerden biri, ambulansın şoförlüğünü yapıp yaralıları hastaneye götürdü.

HASTANEDE ÖLDÜ


Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Hasibe Tunç, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar İsmail Tunç, Emine Eröz ve İbrahim Eröz ise sevk edildikleri Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, kaza ile ilgili olarak makinistin ifadesi alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.