'Agrogen' adıyla sebze ve meyve üretimi yapılan tesislerde düzenlenen imza törenine Genel Seracılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Urasoğlu, yönetim kurulu üyesi Candaş Urasoğlu, şirketin İngiltere Koordinatörü Fatih Yağız, Londra Elafe Ltd. Şti. İthalat Müdürü Ghobrial Riad Ghobrial ve İthalat Müdür Yardımcısı İbrahim Mustafa İbrahim katıldı.

TAMAMINI İSTEMİŞLER

Genel Seracılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Urasoğlu, İngiltere’nin önde gelen firmalarından Elafe ile 3 yıl sürecek bir sözleşme imzaladıklarını belirtti. Şirkete ait seralarda üretilen domatesin yaklaşık yüzde 80’inin Londra’ya gideceğini anlatan Urasoğlu şöyle dedi:

"Onlar tamamını istedi. Ancak bizim hem iç piyasada hem de dış piyasada köklü müşterilerimiz var. O yüzden yaklaşık yüzde 80’lik anlaşma sağladık. Bu yaptığımız sözleşme ile hem ülkemize döviz girdisi sağlayacağız, hem de Turgutlu’nun tanıtımına katkıda bulunacağız. Gelen dövizin tekrar dışarı çıkmaması için tesislerde kullandığımız bütün araç gereçlerimizi Türk firmalarından tedarik ediyoruz."

DÖLLENMEDE ARI KULLANILIYOR

Turgutlu’daki tesisin Türkiye’de ender bulunan sera tesislerinden birisi olduğunu belirten Urasoğlu, "Burada Urganlı Kaplıcaları’ndan aldığımız sıcak su ile ısıtmayı sağlıyoruz. Meyve ve sebzelerin döllenmesi için arıları kullanıyoruz. Topraksız organik üretim yapıyoruz. Üretimini yaptığımız hiç bir üründe hormon ya da GDO bulunmuyor. Bu yüzden ürünlerimizin ömrü, hormonlu ya da GDO’lu maddelere göre daha uzun oluyor" diye konuştu.

Sözleşmeye göre Londra’ya yılda bin 500 ton domates gönderilecek. Karşılığında 2- 2.5 milyon lira gelir bekleniyor.